Цифрові рішення задля якості освіти

Поділитися

22 червня відбувся цифровий освітянський форум «Цифрові рішення задля якості освіти. Реалізація освітніх змін в #Дії», ініційований управлінням Державної служби якості освіти у Тернопільській області.
До участі у форумі запрошені відповідальні працівники місцевих органів управління освітою в громадах Тернопільської області з питань цифровізації освіти, керівники закладів загальної середньої освіти, комунальних установ сфери освіти.
З привітанням до учасників форуму звернувся Іван Юрійчук, заступник Голови Державна служба якості освіти України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації, який зазначив, що цифрові рішення, цифрові інструменти і цифровізація як процес – це про нові можливості, про економію часу, про підвищення власної продуктивності та покращення комунікації.
“Сьогодні освітянам дуже важливо не боятися змін. Впроваджувати інновації, розвивати свої професійні компетентності, у тому числі і цифрову, бути в тренді цифрової освіти, що дасть можливість постійно удосконалюватися і тим самим мотивувати учнів до навчання. На часі зараз говорити про цифрову трансформацію усіх процесів і процедур діяльності закладу освіти. Впровадження ІАС EvaluEd автоматизує значну кількість управлінських процесів, позбавляє значної кількості паперових документів та інформацій, зменшує навантаження на керівництво школи і педагогів, і найголовніше об’єднує у процедурах забезпечення якості освіти усіх учасників освітнього процесу,” – зазначила Наталія Моравська, начальниця управління Державної служби якості совіти у Тернопільській області.
Коло експертів, яких запросили до участі, спільно з учасниками форуму обговорили питання:
Цифровізація процедур підвищення якості освіти через використання Інформаційно-аналітичну систему «EvaluEd», як цифрову технологію управління системою якості освіти та освітньої діяльності закладів освіти;
Роль цифрових інновацій та синергія можливостей спільноти закладу освіти у формування STEM-орієнтованого освітнього середовища;
Переваги віртуального навчальне середовище Moodle. Можливості розробки власної освітньої платформи закладу освіти
Формування ефективної системи комунікацій з учасниками освітнього процесу – пріоритет розбудови безпечного і сучасного освітнього середовища закладу освіти
Школа у смартфоні. Використання можливостей автоматизованих систем «Єдина школа», «Нові Знання» (NZ. UA) в організації управлінських процесів закладу освіти.
Учасники форуму були одностайними у тому, що реалізація стратегічного курсу на цифрову трансформацію освіти повинна ґрунтуватися на міцній науково-методичній та нормативно-правовій базі, а дискусійні питання мають обговорюватися фахово виходячи із практичного досвіду, кращих практичних кейсів впровадження цифрових аналітичних і управлінських систем в освітньому процесі, STEM освіти, визначення ролі цифрових комунікацій в організації освітнього середовища та вирішення завдань розробки освітніх платформ закладу освіти.

Відкриття виставки “Портрети Маріуполя” відбудеться у Тернополі 28 червня

Заява про неприпустимість сприяння Кабінетом Міністрів України розвитку тютюнової компанії-колаборанта Philip Morris