“Від снігів до спілих вишень”: презентація книги в день пам’яті Ореста Савки

Поділитися

У середу, 21 червня, о 16:00 тернополян та гостей міста запрошують на презентацію книги спогадів Ірини Савки «Від снігів до спілих вишень», яка відбудеться у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці (бульвар Тараса Шевченка, 15).
Ця подія — це світле пошанування пам’яті знаного режисера, сценариста, актора, громадського діяча Ореста Савки, який рік тому покинув цей світ.
Про знайомство, любов і спільну дорогу, тривалістю в життя, говоритимуть Ірина Савка, Мар’яна Савка та актори Тернопільського народного аматорського театру «Сузір’я»
ім. Ореста Савки.
Вхід вільний.
Книга «Від снігів до спілих вишень» — це історія життя одного незвичайного чоловіка, яку розповідає його дружина. Це чесна й відверта книга про Ореста Савку, про театр як справу життя і про лаштунки, за якими кохання, родина, країна.
Донька Ореста Савки, письменниця та співзасновниця «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка згадує:«…тато, відчуваючи, що йому залишилося небагато, дав настанову мамі написати книжку про них. Мама виконала його прохання і весь цей тяжкий рік після його відходу вона писала і писала, багато годин не піднімаючись з-за столу. Певно, тато в такий спосіб маму рятував від сильного болю, певно, він завжди був поруч і читав з-за її плеча щільно списані кульковою ручкою рукописи. Час від часу ставалися маленькі дива: то засвітиться лампа, то ніби відхилиться фіранка — і мамі приходять слова та епізоди, ніби підказані татом».
Ця книга про те, як часами складно, але важливо бути опорою для яскравої особистості, ділити радощі й біди. І про роль особистості, яка перетворює свої мрії на дійсність, і про розчарування, які, на жаль, на цьому шляху неминучі.
Це величний голос любові та пошани, який дає продовження життю після життя. Книжку доповнюють вибрані фотографії із сімейного архіву авторки.
Придбати книгу «Від снігів до спілих вишень»: https://starylev.com.ua/knyga-vid-snigiv-do-spilyx-vysen
Ірина Савка — українська письменниця, викладачка музики. Мати української письменниці та головного редактора «Видавництва Старого Лева» Мар’яни Савки, дружина театрального режисера, актора, громадського й культурного діяча Ореста Савки.
Народилася в селі Баранівка під Бережанами. Отримавши музичну освіту, навчала дітей теорії музики, сольфеджіо, викладала музичну літературу, вела хори, вокальні ансамблі у містечку Копичинці на Тернопільщині. Ірина Савка не збиралася бути письменницею. Писати почала тоді, коли історії, колись почуті, затримані і переосмислені, раптом стали прориватися на папір. Як письменниця Ірина Савка дебютувала в 2013 році збіркою оповідань «Осиний мед дикий», що вийшла у «Видавництві Старого Лева».

18 червня у Тернополі відбудеться благодійний концерт до дня батька

24 червня хардкор панк фестиваль у Тернополі!