Політв’язням Наріману Джелялу, Асану та Азізу Ахтемовим російські окупанти посилили покарання

Поділитися

Сьогодні окупаційний суд завершив розгляд апеляційної скарги на вирок у сфальсифікованій справі  Нарімана Джеляла та братів Ахтемових. Терміни позбавлення волі окупаційний суд залишив  без змін, однак посилив вирок першої інстанції тим, що зобов’язав утримувати незаконно засуджених перші три роки в тюрмі, а наступні — у колонії суворого режиму. Крім того, всі клопотання сторони захисту про виключення необґрунтованих доказів були відхилені.

За  попереднім «вироком» Нарімана Джеляла засудили до 17 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму, Асан Ахтемов отримав покарання у вигляді 15 років, а Азіз Ахтемов – у вигляді 13 років колонії суворого режиму. Також їх зобов’язали виплатити штрафи – 700 тисяч рублів Джелялу та по пів мільйона братам Ахтемовим.

Нагадаємо, що Наріман Джелял був затриманий окупантами після участі в Інавгураційному саміті Кримської платформи в 2021 році.

Закликаємо міжнародну спільноту звернути увагу на продовження винесення незаконних вироків для громадян України. Єдина можливість забезпечити дотримання прав людини на території Криму – це якнайшвидша деокупація півострова!

Олександр Педан і Василь Байдак поїдуть з “НеЛекціями” про мінну безпеку та здоров’я до молоді на схід та південь України

Є така улюблена літня розвага українок – консервація