У Норвегії оголосили попедження про найсильніші за 25 років зливи

Поділитися

Для багатьох районів півдня Норвегії оголосили червоне попередження у зв’язку з наближенням атмосферного фронту, що може принести найсильніші за 25 років зливи.

Негода накриє країну у понеділок та вівторок. За прогнозами, місцями опади можуть виявитися рекордними за останні 25 років.  Атмосферний фронт наразі від Бесарабії, через усю Західну Україну аж до півночі Польщі.


Спершу Норвезький метеорологічний інститут та Директорат з питань водних ресурсів та енергії Норвегії NVE оголосили помаранчевий рівень попередження, але далі змінили його на червоний. Такий рівень небезпеки у зв’язку з погодними явищами у Норвегії оголошують вкрай рідко.

За словами експертки-гідролога NVE Тріне Хеґдаль, ситуація “дуже серйозна” і це рідкісний випадок, коли екстремальні явища загрожують настільки великій території. Місцями може випасти 20-35 мм опадів за годину.

Потужні зливи загрожуть підтопленнями біля русел річок і блокадою доріг у найбільш вразливих місцях, а також зсувами ґрунту.

З муніципалітетами в зоні найбільшого ризику заздалегідь обговорили реагування на можливі наслідки негоди, створена спеціальна кризова команда.

Людей закликають врахувати ризики місцевості довкола свого житла та підготуватися до негоди, відкласти прогулянки в гори та поїздки, а також враховувати, що місцями може зникнути електропостачання і зв’язок.

Знятий у збаразькому замку художній фільм “Довбуш” покажуть в українських кінотеатрах 24 серпня

Звички власників, які можуть призвести до ожиріння собаки