Ціни на картоплю в Україні зросли на 17% за тиждень

Поділитися

В Україні ціна на картоплю за останній тиждень зросла на 17% до 8-12 грн за кілограм через активізацію попиту. Про це повідомляє EastFruit.

Зазначається, що ціни на картоплю зросли, оскільки у закупівлях були зацікавлені як великі оптові компанії, які планують закладку продукції в сховища, так і роздрібні супермаркети, які поповнюють запаси для поточних продажів.

Відповідно ціна на якісну картоплю варіюються в межах 8-12 грн/кг (0,22-0,33/кг дол), що в середньому на 17% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

За словами, фермерів, підвищувати ціни в даному сегменті їм дозволив не тільки високий попит, а й скорочення пропозиції даної продукції на ринку, оскільки збиральна кампанія в більшості регіонів країни вже фактично завершується.

“Також більшість великих виробників продовжують стримувати продажі картоплі, що своєю чергою тільки підстьобує зростання цін у цьому сегменті. За словами самих фермерів, у поточному сезоні дуже високий відсоток некондиційної продукції, яка не придатна до закладання на тривале зберігання”, – йдеться в повідомленні.

Додається, що наразі картопля в Україні коштує в середньому на 46% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Водночас більшість виробників планують і далі підвищувати ціни на якісну картоплю.

Сергій Жадан став амбасадором мистецького проєкту Космогонія

Вікторія Ніро надала сучасне звучання легендарного вірша Т.Г. Шевченка “Зоре моя вечірняя”