Які види ставок на спорт є найбільш прибутковими

Поділитися

За роки розвитку букмекерського мистецтва – розвинулася цікава система ставок на спорт. Колись давно гроші ставилися в основному на переможця чи на рахунок змагання. Зараз все набагато цікавіше.

Гемблери можуть вносити гроші до початку гри та під час неї, поєднувати кілька ставок для підвищення виграшу, ставити гроші на програші, нічию чи результати конкретного гравця. Детальніше про те, які ставки приймаються українські БК контори – читайте нижче.

Традиційні види ставок – ординар, експрес, система

Спочатку розглянемо найрозповсюдженіші види ставок, знайти які можна у будь-якій букмекерській конторі.

  • Ординар. 

Інакше також відомий як “одинарна ставка”. Ординар – це ставка на один результат однієї події. Це найпростіший вид ставки. Ординари чудово підходять для новачків, адже вони мають мінімальну специфіку. Досвідчені беттери також часто застосовують ординари, коли мають впевненість у результаті змагання чи матчу.

  • Експрес.

Другий за частотністю вид ставок. Експрес може мати в собі кілька ставок на результати різних подій. Мінімальна кількість результатів у експресі – від двох чи трьох. 

Особливість експреса в тому, що коефіцієнт при його оплаті підвищується. Тому поставити гроші експресом на кілька подій – буде більш вигідно, ніж зробити ординарні ставки на ті самі події.

Але й ризик також підвищується. Адже виграш виплачується лише в тому разі, якщо беттер вгадав всі включені до експреса результати. Якщо ж хоч один прогноз не склався – експрес програє повністю.

  • Система.

Системою називається набір з кількох експресів на вибрані події. Щоб зробити системну ставку – треба додати до купона мінімум 3 події. 

Особливість системи в тому, що вона дозволяє виграти навіть при програші кількох прогнозів. Скільки саме прогнозів може не справдитися – залежить від кількості подій у ставці та виду системи.

Перевага системи для гравця, знову ж, в тому, що коефіцієнт виграшу виявляється вищим, ніж при кількох ординарних ставках.

Інші види ставок на спорт

Великі букмекерські контори не обмежують користувачів ординарами, експресами та системою. В них можна зустріти ще кілька видів ставок. Зокрема, наступні:

  1. Антиекспрес – працює за тим же принципом, що й експрес. За єдиним винятком – ставка робиться на програш вибраного результату.
  2. Паротяг – ставка на кілька подій, що розраховуються одна за одною. Цей формат полюбляють досвідчені беттери.
  3. Тоталізатор – варіант, коли гроші ставляться на точний рахунок події. Тоталізатор є популярним форматом у футболі та інших спортивних дисциплінах, де результати обмежені досить вузьким діапазоном значень.
  4. Авансова ставка. Це формат ставки, в якому букмекер надає гравцеві можливість поставити гроші “в кредит”. Як правило, авансова ставка доступна беттерам, які вже не перший тиждень грають на сайті. Зокрема тим з них, хто має на акаунті нерозраховані ставки. Розмір авансової ставки визначається казино індивідуально – відповідно до того, скільки грошей потенційно може заробити беттер на нерозрахованих іграх.

Ставки цих видів зустрічаються не у всіх букмекерських конторах. Якщо ви бажаєте поекспериментувати – спершу пересвідчіться, що ваш букмекер має досить широкий асортимент різновидів ставок.

Також ставки в букмекерських конторах відрізняються за тим, на що саме беттер ставить гроші. Це може бути:

  • перемога певного учасника змагання;
  • подвійний шанс – перемога учасника або нічия;
  • фора – різниця у рахунку;
  • тотал – сума всіх забитих голів, нарахованих очок тощо;
  • ставки на внутрішньоігрові події – жовту картку, заміну;
  • ставки на поведінку зіркового гравця чи його результати;
  • беттинг на проміжні результати – першого тайму і т.д.

Окрім цього, ставки розрізняються зі часом здійснення. Прематчеві ставки вносяться до початку гри. Лайв ставки – прямо під час неї.

Перший магазин чат-ботів від OpenAI вже працює

Як зміняться виплати переселенцям з 1-го лютого