Неосвічені засранці зі злиденних країн світу вважають, що загроза від коронвірусу була перебільшена

Поділитися

Чи була перебільшена загроза від коронвірусу: дослідження “Рейтингу” з Gallup International
Нещодавно Соціологічна Група Рейтинг завершила масштабне дослідження в співпраці з всесвітньо відомим інститутом досліджень Gallup International. Опитування відбувалось в межах проєкту “End of Year” 2023.

Знайомимо з шостою темою масштабного дослідження: чи була перебільшена загроза від коронавірусу

Нещодавно Соціологічна Група Рейтинг завершила масштабне дослідження в співпраці з всесвітньо відомим інститутом досліджень Gallup International. Опитування відбувалось в межах проєкту “End of Year” 2023.

Знайомимо з шостою темою масштабного дослідження:  чи була перебільшена загроза від коронавірусу?

Загалом, в світі майже половина опитаних згодна з твердженням, що загроза коронавірусу була перебільшеною. Ще чверть дала невизначену відповідь “і згодні, і не згодні”. Інші або не згодні, або не дали відповідь

  • В Україні одна з найбільших в Європі кількість згодних з твердженням про перебільшення коронавірусної загрози: 53% згодні з твердженням, 30% не згодні, 16% і згодні, і не згодні. В інших країнах Європи з цим твердженням було менше згодних.
  •  Загалом з твердженням “Я вважаю, що загроза від коронавірусу була перебільшена” найбільше згодні (більше 60%) опитаних у п’яти країнах: Боснії і Герцеговині, Косово, Азербайджані, Румунії і Грузії.
  • Близький Схід також демонструє високий рівень згоди з тим, що загроза COVID-19 була перебільшеною: Афганістан (62%), Ірак (59%) і Сирія (57%),
  • Найбільший відсоток не згодних з цим твердженням спостерігається серед європейських країн: це Іспанія, Швеція, Велика Британія та Німеччина.
  •  В США і Канаді майже однаковий відсоток згодних відносно не згодних з твердженням про перебільшення загрози.
  • Щодо південної Америки, в Мексиці один з найвищих в світі відсотків тих, хто вважає: загроза від коронавірусу не була перебільшеною. В Аргентині і Еквадорі також схожий показник.

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) — це щорічна традиція, започатковане та розроблене дослідження  в 1977 році. Відтоді опитування проводиться щороку. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу.
Розмір вибірки:
Всього було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000. В Україні опитування проводила Група Рейтинг.

На Львівщині створили агломерацію: для чого це громадам?

Два роки з викрадення Ірини Данилович