Службовцям ТЦК з Тернопільщини, які за гроші “вирішували питання” для військовозобов’язаних, повідомили про підозру

Поділитися

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої  прокуратури у сфері оборони Західного регіону задокументовано корупційну схему  отримання хабарів виконувачем обов’язків начальника відділу та головним  спеціалістом мобілізаційного відділення районного територіального центру  комплектування та соціальної підтримки. 

В.о. керівника підозрюють у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди  службовою особою за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на  виконання функцій держави (ч. 3 ст. 368 КК України), а його підлеглого – у  зловживанні впливом (ч.3 ст.369-2 КК України). 

За даними слідства, 42-річний в.о. керівника вимагав у громадянина скреч картки на паливо, вартістю майже 15 тисяч гривень, за «вирішення питання» про  не вручення повістки його брату та не доставлення його в ТЦК та СП для  проходження ВЛК.  

Водночас встановлено, що 54-річний головний спеціаліст вимагав від  військовозобов’язаного 1500 доларів США та 200 літрів дизпалива, ціною 12 тисяч  гривень, за оновлення військово-облікових даних та проставлення коду без  проходження ВЛК та прибуття до ТЦК. 

У ході 37 санкціонованих обшуків вилучено 1 800 000 гривень, 82 000 євро,  96 000 доларів США, чорнову документацію, паливні картки, транспортні засоби,  мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.  

Наразі спецпрокурори скерували до суду клопотання про обрання для  військових міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Перевіряється  причетність до злочину інших осіб. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління  Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу управління  карного розшуку та за сприяння спецпризначенців КОРД. 

Довідково: санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з  трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною  діяльністю з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа  вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено  обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури  у сфері оборони Західного регіону 

Що таке ретрити та чому вони необхідні для волонтерів і працівників першої лінії допомоги?

Як безкоштовно перевірити несплачений штраф ТЦК?