Чиновника-хабарника засудили на 5 років

Поділитися

Ухвалою Апеляційного суду міста Севастополя колишнього виконувача обов’язків начальника управління містобудування та архітектури Ленінської районної адміністрації визнано винним у вимаганні та одержанні хабара. Держслужбовець вимагав 7,5 тисяч доларів США від місцевого підприємця за видачу п’яти паспортів прив’язки на тимчасові споруди – торгівельні точки, розташовані у Севастополі, повідомили УНН у прес-центрі СБ України.

У січні в одному з кафе міста правоохоронці затримали посередника під час отримання обумовленої суми. Одразу після цього був затриманий і чиновник, якому призначалися гроші. Він знаходився неподалік і спостерігав за протиправною оборудкою.

За матеріалами СБУ органами міліції стосовно посадової особи було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 та ч.2 ст.15 (замах на одержання хабара у великому розмірі посадовою особою, що займає відповідальне положення) Кримінального кодексу України.

Рішенням Апеляційного суду міста Севастополя тепер уже колишнього посадовця засуджено до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки. Крім цього, засуджений не має права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядних функцій на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності строком на три роки, його також позбавлено 13 рангу держслужбовця.

Чоловік вбив та розчленував колишнього однокласника

“Марафон написання листів 2013”: Два мільйони листів, що змінюють життя людей