Підгрушна здобула бронзу у першій гонці цьогорічного Кубку світу з біатлону

Поділитися

У спринтерській гонці у жінок своє перше призове 3-є місце в цьому сезоні завоювала Олена Підгрушна. Це вже шоста жіноча гонка поспіль у Кубку світу, котра закінчується медалями для нашої збірної, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Федерацію біатлону України.

Погодні умови до жіночої гонки не стали кращими в порівнянні з чоловічою. Як підсумок – з 89 учасниць лише четверо обійшлися без промаху, і дві з цієї четвірки – представниці збірної України. І якщо Віті Семеренко форма поки не дозволяє претендувати на подіум (17-е підсумкове місце), то Олена Підгрушна блискуче пройшла не тільки два вогневих рубежі, але і дистанцію, особливо її останнє коло.

На момент фінішу Підгрушної, Олена боролася за проміжне лідерство з Кайса Макаряйнен. Але фінська біатлоністка зуміла виграти у капітана нашої збірної сім секунд на фініші. Правда, лідером Макаряйнен залишалася не більше 10 хвилин – саме стільки часу знадобилося на те, щоб Дар’я Домрачева з півхвилинною перевагою перетнула фінішну лінію першою.

Відзначимо, що чергову гонку топ-класу провела Валя Семеренко. Фінішувавши сьогодні шостою, Валя вийшла на друге місце в загальному заліку Кубка світу, відстаючи від Габріели Соукалової всього на 3 очки. Сама ж лідер Кубка світу закінчила спринт 26-ю.

У загальному заліку Кубку націй збірна України лідирує вже більш впевнено. Набравши за гонку 410 балів, наша команда тепер випереджає суперниць на 80 очок.

Результати українських спортсменок:
3. Олена Підгрушна (0+0) +36.4
6. Валя Семеренко (1+1) +1:11.6
17. Віта Семеренко (0+0) +1:44.3
27. Наталія Бурдига (1+1) +2:14.2
48. Марія Панфілова (2+1) +3:06.6
Юлія Джима (3+2) – не фінішувала

У Новорічну ніч учень ПТУ забив ногами до смерті іншого юнака

У США очікуються 50-градусні морози