Один селянин з Тернопільщини працює не гірше бригади шахтарів

Поділитися

У цьому переконався журналіст тернопільської інтернет-газети “ПРО ВСЕ”, який 15 липня разом з громадськими активістами пройшовся берегом Дністра в районі сіл Возилів і Сновидів.

У попередніх публікаціях: Щоб прикрити незаконні кар’єри на Тернопільщині потрібно лише бажання”, Вже з космосу видно, як на Тернопільщини незаконно видобувають корисні копалини” та Як на Тернопільщини незаконно видобувають корисні копалини” ми описали ситуацію, ніяку роботу правоохоронців, чиновників різних рангів, які не просто “забили болт”, але й отримують зиск із цього неконтрольованого видобутку.

Коли журналіст “ПРО ВСЕ” поспілкувався із затриманим чоловіком, то зрозумів, безробітний батько 5 дітей нізащо не розкаже хто його сюди послав, скільки їх працює в “копанці”. Проте, мобільний телефон зробив свою справу: перетелефонувавши дружині, та підняла гвалт в селі.  На зв’язок вийшов сільський голова Сновидова. Чиновник не пропонував хабара, але запропонував зустрітися біля сільської ради. Зафіксувавши все на фото і відео, ми рушили. Після розмови під сільрадою, активісти разом із затриманим поїхали до бучацького райвідділку.

З розмов з правоохоронцями стало зрозуміло, що вони не мають зеленого поняття, де це відбувається, що вилучити камінь можна перевезти хіба кількома КАМАЗами, що боротися із незаконним видуботком ефективно вони не можуть в силу свого низького професійного рівня. З іншого боку, ті у пагонах, хто “доїть каменоломні”, й пальцем не поворохнуть, щоб це припинилося. Причина проста: безробітні селяни раді будь-якому заробітку, правоохоронці забезпечуть “кришу” (сюди входить спокійне транспортування каменя до місця збуту навіть до Тернополя чи столиці). Виникає питання: для чого тоді наша влада створювала Дністровський регіональний ландшафтний парк, в якому навіть квіточки зірвати не можна, а тут, виявляється, панують промислові роботи.

Що відбувається на ринку збуту, як можна замовити камінь з будь-якого кар’єру Тернопільщини, яка цінова пропозиція, хто з високопосадовців та чинів у пагонах демпінгує на ринку, у кого селяни найбільше заробляють, хто має найкращі бригади майстрів, роботи яких розписані на пів року вперед – читайте у наступник публікаціях. Обласному прокурору привіт!








Прокурор хоче посадити батька, який порізав сина

Як затримували “камінного браконьєра” (відео)