Склянка грушевого соку випита перед вживанням алкоголю здатна зменшити симптоми похмілля. До такого висновку дійшли дослідники Австралійського державного об’єднання наукових і прикладних досліджень (CSIRO).
Автори дослідження відзначили, що тестували тільки так звані азіатські груші. Тепер вони перевірятимуть, чи справляють аналогічний вплив соки з груш інших сортів.
Дієвість напою перевірили на двох групах добровольців. Одна група отримувала сік, інша – плацебо. Автори не уточнили, скільки учасників було задіяно в експерименті, але відзначили, що група, яка пила сік, переносила похмілля легше, ніж ті, кому давали плацебо.
Згідно з отриманими результатами, сік знизив кількість алкоголю в крові піддослідних. Найбільш благотворно він вплинув на збереження здатності концентрувати увагу. Дослідники припустили, що поїдання свіжих груш може дати схожий ефект.
Учені поки не встановили, з якої причини азіатські груші настільки ефективні в боротьбі з похміллям. У звіті особливо наголошується, що вживання соку після вживання алкоголю не дає схожого ефекту