Як знищили школу мистецтв імені Ігоря Герети у Тернополі

Поділитися


Півтора року педагоги, батьки та учні боронили школу мистецтв імені Ігоря Герети у Тернополі від посягань влади. Проте, нині навчальний заклад знищено. Пародія, яку найменували “школою мистецтв” у 21 школі, створена для окозамилювання громади Тернопілля. Проте, освічені люди в приватних бесідах, на освітянських форумах відверто кажуть, що за знищенням школи мистецтв стоїть нардеп Роман Заставний, який руками голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни, голови облради Віктора Овчарука та його заступника Любомира Крупи, зробив чорну справу. Приєднався до реалізації цієї ганебної схеми з оволодіння земельною ділянкою й мер Тернополя Сергій Надал.

Сьогодні о 10 годині розпочнеться інша пародія – конкурс на заміщення вакансії директора новоутвореного нібито мистецького закладу із гуртками. Знаючи, що рупори пропаганди нардепа і мера відразу засмітять голови тернополян побрехенькою про результати конкурсу і яке це “благо” для усіх, ми спеціально напередодні поспілкувалися з педагогами школи мистецтв Яриною Геретою та головою ради трудового колективу Іриною Леньо, щоб усі дізналися правду про реальну ситуацію: як викинули педагогів на вулицю, як фальсифікується документація, як у 21 школі вчителі так званої школи мистецтв працюють без працевлаштування, без навчальних планів, яка бездіяльна правоохоронна та судова система  і т.д. Також у розмові взяла участь голова батьківського комітету Тетяна Цаволик, яка поділилась наболілим.

Ми спеціально не пишемо приставок “екс”, тому що і пані Ярина, і пані Ірина ще шукають правду в судах. Поки що українських. Чи знайдуть – великий сумнів, але дай їм Боже сили. Проте, незламні жінки, які з честю пройшли всі ці випробування долі, не скорилася, а тому заслуговують на повагу. А далі тернопільських чиновників та учнів-іуд Ігоря Герети очікує “європейська слава”.

25 вересня цього року Ігорю Гереті виповнилося б 80 років. “Файний подарунок” зробила влада до його ювілею…

Як Тимошенко обіцяє НАТО і як насправді танцює під гармошку Кремля

Тернополяни із вулиці Корольова незадоволені бездіяльністю ЖЕКу ПМП “СОВР”