Василь Деревляний: «2011 рік був найважчим та найгіршим для українського народу за 20 років Незалежності»

Поділитися

26 грудня народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний провів підсумкову прес-конференцію за 2011 рік, що минає.

Передусім Василь Деревляний зазначив, що 2011 рік був найважчим та найгіршим для українського народу за 20 років Незалежності.

«Діючий режим Януковича зробив все для того, щоб погіршення відчула не лише партія «Батьківщина» та наш лідер Юлія Тимошенко, яку цей режим намагається фізично знищити, але й кожен українець», – переконаний народний депутат.

«В населених пунктах області закривають лікарні, сільські амбулаторії, дитячі садочки, будинки культури, клуби, бібліотеки, масово скорочують медпрацівників, вчителів і інших працівників бюджетної сфери, заставляють малий та середній бізнес фінансувати їхні партійні передвиборчі обіцянки. Шаленими темпами зростають ціни на продукти харчування, тарифи на житловокомунальні послуги, енергоносії, пальне та все інше. Загалом, жити пересічному українцю в Україні стає розкішшю», – вважає політик.

За його словами, до річниці правління Януковича обласна організація «Батьківщина» організовувала акцію. Тернополяни, оцінюючи рік діяльності Януковича та його команди, вільно робили свої відгуки про роботу влади, які по закінченню акції були передані голові Тернопільської ОДА.

«Із 365 відгуків не було жодного позитивного для влади Януковича. Жоден тернополянин не подякував Януковичу і не підтримав його. Жителі міста заявили, що дії сьогоднішньої влади вважають цілеспрямованим знущанням над народом», – розповів Василь Деревляний.

Результатом таких знущань влади, на думку В. Деревляного, є акції протесту різних соціальних верств населення, які набирають все більших масштабів.

«Цього року до акцій протесту долучилися практично усі верстви населення. Підприємці пікетували проти нищівного для малого та середнього бізнесу Податкового кодексу, пенсіонери проти нелюдської пенсійної реформи, чорнобильці та афганці зносили огорожі Верховної Ради, Адміністрації Президента з вимогами відновити їм належні соціальні пільги та гарантії. А от на днях, вкотре своє обурення висловили освітяни, цього разу на Лановеччині. Вони вимагають віддати їм заборгованість по заробітних платах та виступають проти відрахувань з їх зарплат. При виплаті заробітної плати за листопад з кожного із вчителів певні кошти вже відраховано. Але по якій причині, для чого і куди підуть ці відрахування, представники влади так освітян і не повідомили. Щоб з’ясувати ці питання, а також, щоб повернути заборгованості освітянам, я вже направив депутатські звернення Прем’єр-міністру України та в правоохоронні органи», – зазначив народний депутат.

Не приховував свого обурення Василь Тимофійович і коментуючи рішення Київського апеляційного суду по справі, яку розгорнула діюча влада проти Юлії Тимошенко.

«Знайти справедливість в українських судах стосовно Юлії Тимошенко неможливо. Ми побачили цирк як у Печерському суді за головуванням Кірєєва так і у апеляційному суді, який відмовив у задоволенні апеляції. Варто зазначити, що дві з трьох суддів Київського апеляційного суду родом з Галичина, а суддя Юрдига – з Тернопілля. І судячи з її судової практики у Тернопільському міськрайонному суді, доброї репутації справедливого судді вона не заробила. Я вже звернувся з депутатським зверненням, щоб отримати офіційну характеристику судді Юрдиги», – наголосив народний депутат.

З приводу незаконного та абсурдного рішення апеляційного суду, Юлія Тимошенко оприлюднила заяву, яку зацитував під час прес-конференція Василь Деревляний: «Спостерігаючи з-за ґрат Лук’янівського СІЗО за виставою жаху, безглуздя та абсурду, на яку перетворився судовий процес, пов’язаний з моїм ім’ям, я ухвалила рішення: відмовитися від будь-якої участі в цьому ганебному процесі та від подання касації на рішення судів першої та другої інстанцій.

Сьогодні в Україні повністю відсутня судова система і правосуддя як таке. Шукати в українських судах правди та справедливості – абсолютно марна справа…»

Попри важкий стан здоров’я Юлії Тимошенко та нелюдські знущання з боку режиму Януковича, вона продовжує боротьбу, повідомляє партійний сайт batkivshchyna.te.ua

«Я продовжую свою боротьбу за вільну, щасливу і демократичну Україну. Вони можуть вбити мене, але ніколи не вб’ють моєї гордої країни і мого великого народу.

Правда все одно переможе! А вільна Україна вже зовсім скоро постане у світі. Та темна доба, що триває зараз, скоро мине. І зійде сонце над країною. Це буде скоро, я впевнена. І не 31 квітня, як було написано в одному зі сфальсифікованих протоколів моєї справи, а значно раніше!

Тримайтеся, вірте, боріться! Юлія Тимошенко», – зацитував заяву лідера партії «Батьківщина» Василь Деревляний.

За його словами, попри всі заяви Януковича, його обіцянки представникам Європарламенту, на рахунок того, що в Україні буде прийнятий закон про декриміналізацію, Юлія Тимошенко буде на волі, – все це цинічний обман.

«Янукович боїться Юлії Тимошенко більше за все на світі. У нештатній розмові з деякими представниками Партії регіонів, вони зізнаються, що не можуть підтримати закон про декриміналізацію, оскільки сам же Янукович дає вказівки не голосувати. В той же час представники Європарламенту зазначають, що відмова суду у задоволенні апеляції Юлії Тимошенко матиме найгірший прогноз на майбутнє відносин Україна-ЄС. Як висновок, євроінтеграція України – це вже нереальна ілюзія», – підсумував політик.

Підбиваючи підсумки 2011 року, Василь Деревляний зазначив, що на місцевому рівні партія «Батьківщина» працювала виключно на благо жителів області та перебувала в активній боротьбі проти україноненависницького режиму Януковича та його посіпак в масштабах області.

«Хочу нагадати, що у 2011 році за перших три місяці роботи моєї виїзної приймальні, як народного депутата України, безкоштовну юридичну допомогу отримали жителі 23 сільрад Зборівського району та міста Зборів, 4 сільрад Гусятинського району, 4 сільрад Козівського та Чортківського районів Тернопільської області. Організацією виїзних прийомів громадян займалися депутати районних та міських рад від партії «Батьківщина», закріплених за визначеними населеними пунктами, самі ж прийоми проводили мої помічники – юристи: Ярослав Березовський та Теодозій Кухарський. Варто зазначити, що люди приходили досить масово і дуже з різноманітними питаннями. Деякі звернення були колективними і, дійсно, багатьом проблемам громадян вдалося зарадити», – зазначив В. Деревляний.

Попри те, що на даний час Василь Тимофійович є в опозиції, тим не менше, як народному депутатові, йому вдалося багато в чому допомогти Тернопільській області та її жителям. Зокрема, за 2011 рік було підготовано та направлено у різні державні установи 469 депутатських звернень та запитів.

«Вся моя діяльність як народного депутата так і голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» спрямована виключно на благо рідного краю – Тернопільщини та моїх краян. Так, нещодавно до мене звернулися жителі селища Дружба, сіл Варваринці, Струсів, Налужжя Теребовлянського району з приводу виділення на території Струсівської сільської ради земельної ділянки, площею 24 га. для будівництва сміттєпереробного комплексу. Хоптян дане розпорядження підписав, а з місцевими жителями ніхто не порадився. Під зверненням проти такої ініціативи влади, підписалися понад тисячу жителів навколишніх населених пунктів. Подібна ситуація була нещодавно і с. Галущинці Підволочиського району та с. Ванжулів – Лановецького, коли без згоди місцевих громад, не врахувавши реальних геологічних та екологічних обставин, злочинна влада приймає незаконні рішення. Я особисто та представники партії «Батьківщина» у районах постійно виступаємо на стороні громад і допомагаємо в організаційних та юридичних моментах», – розповів голова ТОО ВО «Батьківщина».

За його словами, смішно, що голова Тернопільської ОДА сьогодні називає незрозумілі рейтинги, згідно яких Тернопільська область займає, наче б то, шосте місце в Україні по промисловому виробництві.

«Яке виробництво моє на увазі Хоптян не зрозуміло. Адже останнє, що приносило дійсно хороші прибутки до місцевого бюджету була спиротова галузь, яку в Тернопілля забрали. Я ще на початку року почав піднімати питання збереження цієї прибуткової галузі, але не знайшов жодної підтримки серед представників влади на місцях. В результаті, область вже втратила за минулий рік приблизно 300 млн. грн. податків до різного рівня бюджетів», – наголосив народний депутат.

Говорячи про втрати, Василь Тимофійович згадав і про понад 5 мільйонів, які так не дійшли до бюджету Тернопільської області в вигляді неустойки у справі Тернопільського аеропорту. Попри численні звернення В.Т. Деревляного як народного депутата, його виступи у стінах парламенту, можна зробити висновок, що влада області гордо та навідріз відмовилася від цих коштів, які вже належать Тернопільщині, їх просто потрібно забрати через виконавчу службу.

«Разом з цим голова обласної адміністрації і голови райадміністрацій не гребують земелькою області. Так, з нам відомих фактів, цього року Хоптян прихрипав 190 га землі, які знаходяться у резервному фонді Кам’янківської сільської ради. Його прикладу наслідували голови Кременецької, Підволочиської, Лановецької та Зборівської райадмінстрацій, які виділили своїм родичам та близькому оточенні по 2 га. земельки у районах, які очолюють. Як бачимо, послання Президента Януковича на 2011, в якому зазначено, що земля повинна бути товаром, голова Тернопільської ОДА Хоптян та голови РДА прийняли до уваги та швидкими темпами реалізовують привласнення землі десятками та сотнями гектарів в особистих інтересах», – обурюється політик.

«Коли ж землі ставало мало, керманичі районів звернулися до керівників сільгосп. підприємств з вимогою: з кожного гектара поля «скинутися» по 50 гривень до спеціального фонду. До речі, у відповіді на моє депутатське звернення, ці факти підтвердили у СБУ, але прокуратура підіграла владі і справа з місця не зрушила», – розповів Василь Деревляний.

За його словами, попри беззаконня, «підніжки» влади та правоохоронних структур, таки вдалося вирішити деякі проблемні питання жителів Тернопілля.

«На Лановечинні нам з депутатами районної ради від партії ВО «Батьківщина» вдалося відстояти дитячі садочки, які місцеві чиновники хотіли закрити. Врятували від так званої реорганізації та закриття, спільно з медпрацівниками та місцевими жителями і медичні заклади, а зокрема у Хоросткові, Гусятині та Тернополі (комунальну лікарню №3). Відвоювали ми і права пенсіонерів з Чорткова, які всупереч рішень суду не отримали належних їм виплат. 1,5 мільйони гривень компенсації отримали школярі-чорнобильці, яким на декілька місяців було припинено обов’язкове харчування у шкільних їдальнях. Що не менш важливо, саме після моїх депутатських звернень та запитів зрушила з мертвої точки проблема майже 3000 тернополян – ошуканих пайовиків Щепановського», – зазначив народний депутат.

Василь Тимофійович вкотре наголосив, що партія «Батьківщина» увесь час перебуває у боротьбі за інтереси українців та проти злощасних ініціатив режиму Януковича.

«Від початку політичних репресій в Україні наша політична сила розпочала акції протесту в Києві та на місцях. Тернопільська обласна організація «Батьківщина» завжди досить чисельними делегаціями приєднувалася до столичних мітингів. Проводячи ту чи іншу акцію протесту в Тернополі, ми зверталися до інших опозиційних політичних сил, закликали їх приєднуватися, але на жаль декларації про спільну боротьбу, в рамках Комітету опору диктатурі залишалися лише на папері», – підкреслив В. Деревляний.

Тим не менше, за його словами, боротьба не матиме успіху без єдності всіх опозиційних сил та народу України.

«Здолає Україна цю загарбницьку «регіоналівську» орду тільки в єдності. Тому, на парламентські вибори партія ВО «Батьківщина» піде спільно з партіями ВО «Свобода» та «Фронт змін». Нещодавно саме за моєї ініціативи відбулася зустріч керівників наших трьох обласних партійних організацій, де ми обговорили важливе питання щодо спільної позиції не лише на всеукраїнському та обласному рівнях, але й на рівні міст та районів області. Я щиро сподіваюся, що об’єднавши свої зусилля, ми не допустимо масових фальсифікацій з боку партії влади та дамо можливість українцям дійсно зробити свій вибір», – зазначив народний депутат.

На завершення, Василь Тимофійович привітав жителів Тернопільщини з наступаючим 2012 роком та Різдвом Христовим і побажав здоров’я, віри, та сил у неминучій та переможній боротьбі за майбутнє рідної України.

Ігор Яворський : “Зроби добро – допоможи дитині!”

На Тернопіллі затримано порушників правил полювання