Василь Деревляний про специфіку виборів до Верховної Ради по-тернопільськи

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета «Про все» поспілкувалась з народним депутатом України від партії «Батьківщина» Василем Деревляним. Довелось нам задати чимало неприємних питань, оскільки в інформаційному просторі Тернопільщини політсила Юлії Тимошенко фактично зникла. Про кого лишень не пишуть нині, лише не про БЮТ. Хоча на всеукраїнському рівні ця партія є №1 в опозиційному таборі.

-На Тернопільщині поширюються рейтинги, в яких кандидати від партії Батьківщини пасуть задніх або взагалі не згадані. Якщо ж висвітлюються, то у переважній більшості в непривабливому світлі для читачів. Напевно, Василю Тимофійовичу, ви також робити власні дослідження рейтингів. Яка передвиборча ситуація на Тернопільщині за вашими даними?

– На сьогодні, якщо не згадуються або обливаються брудом члени нашої партії – це означає, що ми сьогодні єдині на терені Тернопільщини, які протистоїмо цій банді, яка є при владі, захищаємо інтереси громади області.  І ми це завжди робимо. Я знаю, що оприлюднені ці псевдоопитування є платними.  Як по партіях, так і по керівних цих організацій.  Я б хотів, щоб кожен голова обласної партійної організації Тернопілля задекларував що він конкретно зробив. Особисто  я  це робив і на обласній конференції, і неодноразово на прес-конференціях, на ефірах на телебаченні. У  нас оприлюднена інформація на партійному сайті скільки ми захистили людей, землі від розкрадань. Ми єдина політична сила на Тернопіллі, яка оприлюднила інформацію про аварію за участю губернатора Хоптяна,  де загинули люди. Всі інші бояться до сих пір. Нехай інші політичні ділки, що всю цю так звану бурхливу діяльність розгорнули на шпальтах газетах, роблять собі ці дурниці, платять за них. Люди оцінять восени. Я знаю єдине, і це достеменно відомо, що партія Батьківщина в рейтингу серед політичних партій  Тернопільщині  на першому місці. Ми доволі серйозно випереджаємо всі інші політичні партії. І це є ознакою того, як Деревляний і вся політична команда «Батьківщини» працює в районах, містечках, селах.  А працюємо в інтересах області. Для нас це – найважливіше.

– На скільки Батьківщина є лідером в рейтингу на Тернопільщині?

– На першому місці «Батьківщина» як в Тернополі так і по області. Точно вам не скажу, хто на другому місці, але ми випереджаємо на 5-6% в обласному центрі, а по області випереджаємо найближчу партію на 12%.

Згідно опитувань, партія Батьківщина на Тернопільщині набирає від 32 до 35%. На другому місці є політичні сили, які мають від 18 до 20%.

-Зараз поширюється різноманітна інформація вашими недоброзичливцями, які, до речі, є з одного опозиційного табору, і повинні б навіть в неофіційних розмовах з журналістами ставитись до колег по Комітету опору диктатурі з повагою. Натомість,  часто можна почути, що нинішні народні депутати з опозиційного табору є непрохідними на будь-якому мажоритарному округу Тернопільщини. Зокрема, говорять й про вас. Кажуть, що нардепи ховаються у список. Що скажете на такі закиди?

-Особисто Деревляний ніколи від нікого не ховався. У різні часи. З 1989 року, відколи став членом Української Гельсінської Спілки.  Я завжди займаю чітку і безкомпромісну позицію в захисті національних інтересів.  Так буде й зараз. На сьогодні на теренах області я твердо і чітко говорю про режим Януковича, про цю банду, яка грабує і вбиває українців. Більше цього ніхто не робить. Я це роблю щодня. Щодня до нас приходять люди до громадських приймалень у Тернополі, в районах, в обласну громадську приймальню до мене особисто. Я не працюю за пів року до виборів. Я працюю щодня. Усю свою каденцію.  І працюю на благо сильної національної держави. А все інше є дріб’язковим, особливо від тих підлабузників влади, сексотів, які сьогодні виконують чергове завдання за юдині срібняки полити брудом всіх, хто працює проти злочинної влади. На мою думку, нехай нині кожен займається корисною роботою і офіційно повідомляє, не залежно від того, чи він депутат, чи політик, чи журналіст, що він корисного зробив для громади, для людей чи бодай однієї людини, захистив від неправди. І нехай підписується у своїх матеріалах. А то перед виборами з’являються ділки і кажуть, що ми такі то файні, а всі інші погані. Всі не погані. Кожен займався якоюсь роботою. Але повинен прозвітувати наскільки вона корисна для інтересів Тернопільщини. От я можу сказати, що партія Батьківщина робила чимало хороших акцій для захисту інтересів тернополян. Тому, треба було іншим силам приєднуватися. Тоді, напевно, змогли б зробити ще більше спільними зусиллями. А що ж до того, хто обзиває інших, навішує ярлики не тільки мене, це є якраз ті провокатори і зрадники, які працюють на руку Януковича. Так сталося, що нині три політичні сили задекларували спільний похід до об’єднання опозиції. Ми йдемо єдиним фронтом проти банди Януковича. Сьогодні жаба задавила багатьох. І багато хто старається, щоб об’єднання розлетілося. Я думаю, що їм це не вдасться. Я на такі дріб’язкові вискоки реагувати не буду. Ми є монолітна політична сила. Ми маємо осередки у кожному селі. Ми маємо серйозну кількість депутатів. Ми здатні перемагати цей режим.

–          Пане Василю, відкрийте таємницю. Кажуть, від вашої політичної сили вже погоджено два кандидати-мажоритарники на Тернопільщині.  По «націоналістичному монастирському» та «сільському» тернопільському, який включає гусятинський район.

–          В цьому питанні ми дисципліновані. Я раніше заявляв, що кандидатами будуть виключно представники і жителі нашої області, щоб в подальшому працювати і захищати інтереси краян.  Так і сталося. За нетривалий час ми назвемо прізвища, поспішати не будемо. На сьогодні ще округів не має. Бо нині бригадир з Чемирівців поділив область так, що такого ще ніколи не було. Він робить усе під свою дружину. Під інших провладних кандидатів. Порізав область надзвичайно, тому нам наразі невідомо які будуть округи. А чинить так губернатор Хоптян тому, що у нас 7 голів районних рад, четверо міських голів. Вони це знають.  Відомо їм, що ми там маємо серйозну підтримку, можемо перемагати, тому вони таке витворяють. Але не дивлячись на кавальцювання, ми обов’язково переможемо.  І зробимо все, щоб бригадир з Чемирівців, який дав обіцянку в Адміністрації Президента, що він виграє три округи і набере 30% для Партії Регіонів а області, щоб цього не відбулося. Зробимо все, щоб регіонали з мінусовим відсотком пролетіли на Тернопільщині.  І це сьогодні завдання не тільки Батьківщини, а всіх національно-патріотичних сил, кожного свідомого жителя Тернопілля.

–          -Коли  тернополяни дізнаються прізвища ваших кандидатів?

–          За кілька тижнів. Ми зберемо прес-конференцію. Хочу наголосити, що вони ніколи не зрадять інтереси мешканців Тернопілля, не продадуться і будуть разом у нашій політичній силі під керівництвом Юлії Тимошенко.

–          Чи правда, що колишній губернатор Тернопільщини Стойко і Валентин Наливайченко підуть по списку? Нібито у столиці їх не підтримали на мажоритарні округи. Чи це не відповідає дійсності?

–          Я не цікавлюся цим питанням. Я знаю, що від партії Батьківщина ці люди у списку не йдуть. Є складові нашого об’єднання.  Тому прокоментувати не можу, оскільки це прерогатива всеукраїнського керівництва. Чи будуть? Не знаю. Я до цього відношення не маю.

–          Зрозуміло.

–          Можу лише додати, що згадані вами націоналістичні округи на Тернопільщині отримали вже кандидатів від партії Батьківщина. Їх підтримано всеукраїнським керівництвом КОДу.

–          В інтернет-просторі поширилась інформація, що штаб об’єднаної опозиції на Тернопільщині може очолити Іван Стойко…

–          Скажу вам так. Іван Стойко не має жодного відношення до партії «Батьківщина». А саме партія Батьківщина буде формувати обласний штаб як єдина із політичних сил на Тернопільщині, яка має 100% розгалужену мережу в кожному населеному пункті Тернопілля. Більше жодна з політичних сил нашого краю не має такої мережі.  На мою думку, це все провокаційні казочки що хтось там щось очолюватиме.  Нам відомо хто буде очолювати. У Києві вже визначились.  І ці люди, які називаються, ніякого відношення до обласного штабу не мають.

–          На північному окрузі йде боротьба між Степаном Барною від Фронту змін і Михайлом Головком з Свободи. Це яскраво помітно по інформаційному полю, по рейтингових голосуваннях в інтернеті. Чи ваша політична сила підтримувала котрогось з кандидатів на столичному рівні?

–          На сьогодні по цьому округу ще не має підтриманої кандидатури від опозиції.

Розмовляв Борис Машлянка

 

 

 

 

Завершилась мобілізація на найбільшу теренову гру «Гурби-Антонівці-2012»

Кому з тернопільських політиків буде найважче потрапити до Верховної Ради нового скликання? (опитування)