Тернопільські артилеристи успішно здійснили 220-ти кілометровий марш на Рівненський полігон

Поділитися

 

Сьогодні, 5 липня, гаубична артилерійська батарея та батарея звукометричної розвідки 11-ї окремої гвардійської артилерійської бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України вирушили з Тернопільщини на Рівненський загальновійськовий полігон, і прибули до місця проведення цьогорічного табірного збору артилерії армійського з’єднання.

 

В ході здійснення 220-ти кілометрового маршу головна увага була приділена дотриманню заходів безпеки під час руху у колоні. Військовослужбовці, техніка та озброєння прибули на полігон у визначений час.

 

За словами тимчасово виконуючого обов’язки командира 11-ї окремої артилерійської бригади полковника Олега Лісового на полігоні артилерійські підрозділи, вже з наступного тижня, проведуть злагодження та самостійні тактичні навчання з бойовою стрільбою, після чого, згідно з планом, залучатимуться до проведення дослідницького тактичного навчання по застосуванню розвідувально-вогневого комплексу армійського корпусу. Ці дослідницькі маневри можуть дати серйозний поштовх для створення власного розвідувально-вогневого комплексу і досягнення високої ефективності засобами вогневого ураження саме за рахунок новітніх засобів розвідки, які сьогодні уже є в Україні.

 

– Досвід ведення збройної боротьби показує, що сучасні технології у поєднанні із застосуванням засобів вогневого ураження приводять до високої ефективності, – наголосив полковник Олег Лісовий.

 

Він також зазначив, що підготовку до першого етапу навчання батарея артилерійської бригади здійснила у пункті постійної дислокації. Тут було проведено комплексні та контрольно-комплексне заняття, під час яких військовослужбовці показали високі результати.

Василь Лабай

Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України

Обмеження електропостачання в Тернополі

Джоджик і Чечетов – брати близнюки?