На тернополян подав до суду будівельник, який хоче знищити їхню приватну власність

Поділитися

Такого ще не було не лише у Тернополі, але й в усій Україні! На мешканців вулиці Князя Острозького подав до суду підприємець Бесага, який не лише хоче звести шестиповерховий будинок у їхньому дворику з двоповерхових будинків, але має намір знищити їхні ПРИВАТИЗОВАНІ господарські спроруди. За знесення людської приватної властності мешканців будинку №23 на вулиці Князя Острозького нібито проголосували… мешканці сусіднього будинку №21. Тернополяни шоковані таким поворотом справ.


Ще рік тому  заступник начальника архітектурного управління міської ради Данило Чепіль  переконував мешканців вулиці Князя Острозького, 23, що там будова просто не можлива за всіма будівельними нормами і законами України. Потім були протести, навіть акції з перекриття вулиць, які мали всеукраїнський резонанс. Проте, 14 лютого будівельник подав до суду на Наталю Павлюк, Валентину Дуняк, Галину Марцинюк та Тараса Білана. У позовній заяві йдеться про усунення перешкод у здійсненні господарської діяльності, перешкод у користуванні земельною ділянкою та відшкодуванні матеріальної шкоди – 14 тисяч 600 гривень.

22 травня минулого року підприємець-будівельник не зміг розвантажити будівельні матеріали. Близького 10 тернополян блокували заїзд. Будівельні роботи були зірвані. Збитки й полягають у тому, що підприємець сплачує орендну плату -3050 гривень на місяць за земельну ділянку. За чотири місяці – з травня-по серпень 2012 року – 12 тисяч 200 гривень.

Позивач просить суд зобов’язати позивачів не чинити в майбутньому перешкод у використанні орендованої земельної ділянки площею 0,03 га за цільовим призначенням – будівництво центру здоров’я.

Р.S. До уваги журналістів. Саме представники цієї будівельної компанії змусили журналіста одного з видань стерти відео, коли хлопець зафіксував їхні “діяння”.

Щоб добитися правди у Тернополі, люди вже кидаються під колеса автобусів! (відео)

Відео від 24 квітня минулого року. Для роздумів тернополянам

Тернопільська обласна рада запрошує

Як у Тернополі ремонтують дороги за новою технологією (відео)