Службовці підприємства завищували плату за послуги та скидали брудну воду у річку

Поділитися

Прокурор Тернопільського району порушив кримінальну справу стосовно службових осіб  підприємства  «Б.»  за фактом зловживання  ними службовим становищем, службового підроблення та порушення правил охорони вод, за ст. 364 та 242 Кримінального кодексу  України.

Перевіркою встановлено, що підприємство здійснює водопостачання та водовідведення юридичним та фізичним особам на території Великоберезовицької селищної ради Тернопільського району, не володіючи власними очисними спорудами та технологіями з переробки стічних вод. У зв‘язку з цим , підприємство уклало відповідний  договір з КП «Тернопільводоканал» про надання послуг з водопостачання та водовідведення в частині забезпечення останнім очищення стоків.

Як виявилось, службові особи  підприємства «Б.»  впродовж 2010 року та січня-квітня 2011 року виставляли споживачам рахунки за надані послуги з очищення стоків, які  фактично цим підприємством не надавались , оплата та скидання стоків в каналізаційну мережу  КП «Тернопільводоканал» не проводились.

На підставі вказаних рахунків, службові особи підприємства  незаконно отримали від споживачів  кошти в загальній сумі 183 тисячі 671 грн., чим завдали споживачам- фізичним та юридичним особам збитки  на вказану суму.

Окрім цього встановлено, що  службовці  підприємства «Б.» з 1 січня 2010 року по 01.06.2011 року, внаслідок не дотримання встановлених законом правил охорони вод в процесі їх експлуатації,  допустили  скид неочищених cтоків у річку.     Таким чином ,  водним ресурсам держави завдано  276 тисяч  збитків   .

 

Прес-служба прокуратури області

Лідерів тернопільських молодіжних організацій викликають на допити в СБУ

Погода в Тернополі та Тернопільській області на четвер, 15 вересня