Безкоштовний інтернет – відтепер у Тернопільській обласній бібліотеці для дітей

Поділитися

14 листопада 2013 року в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбудеться урочиста церемонія з нагоди відкриття пункту публічного доступу до інтернету та початку надання нових послуг. Відтепер мешканці м. Тернопіль зможуть безкоштовно пройти курси комп’ютерної грамотності, надсилати і отримувати електронну пошту, слухати музику, дивитися фільми, обмінюватися фотографіями, спілкуватися у програмі «Скайп», скористатися веб-ресурсами для пошуку роботи чи потрібних послуг, покупки товарів, організації поїздок, доступу до інформації органів влади і соціальних служб, тощо. У ході урочистостей буде продемонстровано на практиці, як телефонувати рідним та близьким за допомогою «Скайпу» в інші міста та за кордон, надсилати повідомлення електронною поштою, ділитися фото, музикою, відео з друзями у соціальних мережах, здійснювати пошук інформації в мережі, отримати онлайн-консультації психолога.

Під час заходу відбудуться виступи заступника голови Тернопільської ОДА Гоча П.В., заступника голови Тернопільської обласної ради Боберського О.В., директора департаменту культури Тернопільської ОДА Шергея Г.П., начальника служби у справах неповнолітніх та дітей Тернопільської міської ради Марушія О.О., директора молодіжного центру «Довіра» Тернопільської обласної соціальної служби сім’ї, дітей та молоді Горбоніс Т.В., регіонального представника програми «Бібліоміст» Ростоцької М.Є.

Церемонія відкриття відбудеться о 14:00 в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперника, 17.

Бібліотека отримала комплект комп’ютерного обладнання і підключилася до всесвітньої мережі в результаті перемоги у конкурсі програми «Бібліоміст». Вона приєдналася до понад тисячі сучасних бібліотек, які вже надають послуги і реалізовують проекти розвитку місцевих громад на основі інформаційних технологій.

Історії про те, як модернізовані бібліотеки змінюють життя окремих людей та цілих громад, можна знайти на веб-сайті програми «Бібліоміст» за посиланням: http://bit.ly/PKGQa9

 

«Бібліоміст» – це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. Партнер програми – корпорація Microsoft – безкоштовно передає публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько 9 мільйонів доларів США. «Бібліоміст» – програма, покликана поліпшити доступ населення України до інформації та навчити користуватися новітніми технологіями, перетворивши бібліотеки на сучасні громадські центри. До кінця 2013 р. понад 1900 публічних бібліотек України буде обладнано комп’ютерами з доступом до інтернету. До комплектів техніки також входять сканери, принтери, веб-камери та навушники. Фахівці бібліотек, які долучаться до програми, проходять навчання у галузі новітніх технологій та сучасних інформаційних послуг на базі 25 тренінгових центрів, що функціонують у кожній області та АР Крим, і передають навички населенню.

За продаж алкоголю чи тютюну неповнолітнім – штраф і анулювання ліцензії

Яку громаду захищає громадська рада при Чортківській міській раді?