У Тернополі перерозподіл ринку наркотиків?

Поділитися

У Тернопільській області посилять боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. Зокрема, у кафе, на дискотеках, у нічних клубах проводитимуть перевірки з метою припинення торгівлі або вживання наркотиків чи психотропних речовин, а також профілактичні рейди “Вулиця”, “Вокзал”, “Канікули” задля запобігання виникненню негативних явищ у молодіжному середовищі. Відповідне доручення дав голова ОДА Валентин Хоптян.

Як повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської ОДА, управлінню МВС України в області, райдержадміністрації, виконкому Тернопільської міської ради доручено проводити комплексні оперативно-профілактичні операції “Мак” з метою виявлення і знищення незаконних посівів маку та конопель, недопущення їх незаконного витоку та перекриття каналів збуту наркосировини з легальних посівів.

У розважальних закладів та місцях проведення дозвілля (кафе, дискотеки, нічні клуби, тощо) проводитимуть перевірки з метою припинення фактів торгівлі або вживання наркотичних засобів чи психотропних речовин, а також профілактичні рейди “Вулиця”, “Вокзал”, “Канікули” задля запобігання виникненню негативних явищ у молодіжному середовищі.

Головному управлінню охорони здоров’я ОДА, РДА, виконкому Тернопільської міської ради належить забезпечити необхідним устаткуванням територіальні наркологічні заклади для надання наркологічної допомоги, організації лікування та реабілітації наркозалежних осіб.

Також здійснюватимуться комплексні оперативно-профілактичні заходи з метою виявлення джерел і перекриття каналів надходження в незаконний обіг наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів з хіміко-фармацевтичних підприємств, аптечних закладів, інших місць їх виробництва, зберігання та реалізації.

Крім того планується розробити та внести в установленому порядку на затвердження програму, спрямовану на протидію поширенню наркоманії, боротьбу з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Як УНП відзначила День Соборності України: у Тернополі не спромоглися

Тернопіль знову оминатимуть!