Вся правда про “УХ-радіо” в ексклюзиві “Тернопільської липи”

Поділитися

Мар’яна Маєвська, ведуча прямого ефіру на «УХ-радіо»

Завершується 2010 рік… Яким він був для вас – хорошим, поганим, звичайним, пролетів швидко чи було відчуття, що час тягнеться довго тощо?,- запитала http://lypa.te.ua

Аж не віриться, що 2010 рік вже завершується. В дитинстві я хотіла якомога швидше стати дорослою, здавалося, що тоді все буде в моєму розпорядженні. Але не так сталося як гадалося.  Час мені не підвладний, проте з кожним роком я отримую нові враження, знайомства, чогось навчаюся, в чомусь розчаровуюся, а чимось дуже тішуся! Саме цей рік промайнув надзвичайно швидко, став для мене суцільним згустком щастя та позитиву.

За які події, на вашу думку, 2010 рік увійде в історію (нашого міста, країни, світу)?

Тернопіль хоч і маленьке містечко, проте надзвичайно насичене подіями. Якщо говорити про те, чим ми відзначилися в історії, то це мабуть вибори до міської ради. Такі перипетії давно не панували на вулицях нашого міста, не велася жвава балачка серед сусідів на площадках і навіть у транспорті. Але якщо брати сторону соціальну, то я пригадую рекорд України, який встановили в Тернополі. Тоді з нагоди 19-ої річниці Незалежності України розгорнули стяг довжиною 9,5 км навколо нашого ставу. В буденному житті, то тут навіть банальна  поїздка в маршрутці або тролейбусі стає історією J. Оскільки новий рік вже поряд, то можу згадати нещодавно прочитану статтю про надзвичайну ялинку у Сіднеї, де на створення новорічної красуні знадобилося сто велосипедів. Я маю надію, що і ми колись зможемо проявити таку креативність та оригінальність.

Чим особисто для вас він запам’ятається?

Найбільше мені  закарбувався у пам’яті цьогорічний відпочинок , який був у всіх його проявах. Як не крути, завдяки існуванню вільного часу і приємного його проведення, є бажання планувати на наступний рік щось іще! Якщо згадати бодай зиму, тут я пройшла хорошу школу катання на лижах, літо залишило теплий спогад – подорож  з чоловіком та друзями на море, а восени я побувала в одному з найулюбленіших міст – Львові! Запам’ятовуються завжди приємні миті, котрі  хочеться не просто мати в житті, але й  хоча б ще раз повторити J.

Яка подія, зустріч, книга, фільм тощо стали для вас відкриттям 2010 року?

Власне, сам 2010 рік – це відкриття. Я дуже радію з того, що моя робота дає змогу зустрічати цікавих людей, з якими при першій же зустрічі я знаходжу спільну мову: письменники, художники, поети, співаки, актори, режисери, фотографи та політики. Завжди є про що погомоніти, з дівчатами проводяться такі собі теревені і посиденьки, а з чоловіками можна побесідувати про автомобілі, сильний характер, вподобання у житті та навіть про кулінарію J. Головне, щоб був цікавий співбесідник, а про що поговорити, завжди знайдеться. Думаю тут на допомогу приходить раніше прочитана стаття чи книга. Найбільше відкриття для мене серед книг – Біблія. Це книга життя, і якщо вас цікавить будь-яке запитання, саме там можна знайти відповідь і бути певним у тому, що вона правдива. А ще я відкрила для себе дуже цікавий і навіть життєвий фільм «Клік». Власне, історія одного чоловіка показала, що в житті не варто жити від моменту до моменту і чекати, коли пройде важка ситуація, бо далі може бути ще важче, але життя іде і того часу не повернути. Одразу після фільму я усвідомила, що важливий кожен день, який я проживаю і варто шукати в ньому радість, а не споглядати на переживання і турботи, вони ж будуть завжди J.

Найбільша удача чи помилка цього року.

Не люблю помилятися J. Якусь таку велику помилку важко згадати. Не доводилося випадково дописувати в бухгалтерських звітах кілька лишніх нулів у сумі боргу, чи то замовляти відкритки  і «трішки» переборщити з їх кількістю. Але в буднях без помилок не обійтися. Та й робота завжди приносить сюрпризи, особливо коли є вітання, то в іменинника не таке ім’я або по-батькові…  І тут приходить удача, коли ти з таких ситуацій «викручуєшся», і людина на другому кінці проводу залишається задоволена.

Який найголовніший життєвий досвід вдалося здобути цього року, зробити певні висновки тощо.

Життя – це найцінніше, що дано нам Богом. І якщо в наших силах комусь допомогти його врятувати, то це наш обов’язок! Завжди будуть причини кудись не піти, щось не зробити, не відгукнутися, але коли є можливість бодай чимось людині допомогти, то це варто зробити.

Що позитивного треба на вашу думку взяти з нового року в старий, а що було б непогано залишити – як для вас особисто, так і для держави чи навіть світу?

Я дуже хочу в новому році знову зустріти своїх давніх друзів. Хочу, щоб вдома, в сім’ї були любов, мир, добробут, взаєморозуміння, підтримка і радість. І ще, щоб вираз “у нас економічна криза в країні” зник безслідно. Навіть гадаю, як же було б класно, якби люди говорили завжди правду (конструктивну і обґрунтовану), а політики жили на рівні з простими людьми.

Якби можна було сформулювати основний слоган чи гасло року, що минає, яку б фразу, приказку, поетичний рядок тощо ви обрали.

Люби ближнього свого як самого себе і не забувай, що коли береш – наповнюєш руку, а коли даєш – серце.

Що чекаєте (на що сподіваєтесь) від 2011?

Хочеться, щоб в новому році було ще більше роботи, цікавих знайомств, спортивних досягнень, теплих вечорів і дружніх компаній. Я думаю, новий рік кожному піднесе свій сюрприз, головне розібратися, що з ним робити J.

Ольга ХУДА.

Балога добрався до Тернополя. Поки з добрими вістями

Як видзвонюють до Фонду держмайна у Тернопільській області