Агрний мільйонер Іван Гута зацікавлений у тернопільських випускниках

Поділитися

10 лютого у Тернопільському національному технічному університеті відбулась зустріч студентів механіко-технологічного факультету та факультету переробних і харчових виробництв з менеджером агрохолдингу «Мрія»  Дарією Граєвою щодо майбутнього працевлаштування кращих випускників вузу, а також налагодження практики і стажування. Присутній на зустрічі ректор університету Петро Ясній повідомив, що технічний університет і агрохолдинг «Мрія» підписали договір про співпрацю. Компанія надзвичайно зацікавлена у фахівцях, яких готує університет. Ці слова й підтвердила менеджер, заявивши, що агрохолдинг нині обробляє 241 тисячу гектарів землі, а планує 1 мільйон гектарів. «Без Вас, шановні студенти, ми не зможемо обійтися!»,- відверто сказала пані Граєва. На її думку, студентам технічного університету нині пощастило, що вони навчаються у цьому закладі, оскільки сьогодні лише починається «мода» на агробізнес. В Україні цей вид діяльності лише набирає обороти, тому фахівці цієї царини мають велику перспективу, зокрема, й в агрокомпанії «Мрія».

Для прикладу, механік в «Мрії» має стартову зарплату 4 тисячі гривень.  Не багато компаній у Тернополі можуть запропонувати таку зарплату навіть висококваліфікованим працівникам. Наразі «Мрія»  має 280 вакансій. Потребують в агрохолдингу висококласних  трактористів, водіїв, електронників, зварників, комбайнерів, слюсарів, електриків, токарів, механіків, які можуть обслуговувати сучасну техніку. Для цього й необхідні фахівці з вищою технічною освітою. Адже працюватимуть там на сучасній техніці.

Сьогодні керівництво університету та компанії обговорюють оптимальні можливості проходження практики та стажування студентів і випускників університету на базі агрохолдингу. Студенти будуть забезпечені житлом та харчуванням. Робота стажерів буде оплачена рівні  5 гривень на годину.

Для випускників технічного університету це дасть можливість набути досвід роботи, без якого нині складно знайти роботу.

Викладачі університету запропонували компанії «Мрія» підвищувати освітній рівень своїх фахівців в аспірантурі вузу. Так чинить, до речі інший авторитетний аграрій Тернопілля – Крижовачук.

«Ми прийшли до вас, щоб сказати – вчіться добре і ми візьмемо вас на роботу»,- підвела підсумок зустрічі представник агрохолдингу «Мрія»

Степан Барна «Безчинства сьогоднішньої влади переходять усі межі»

“Танго” по-тернопільськи