Банківська система Тернопілля зазнає удару якщо Нацбанк заборонить достроково забирати внести

Поділитися

Пропозиція Національного банку заборонити достроково забирати внески з банків набула розголосу в суспільстві. Низка банкірів вважають, що подібна заборона зрівняє права банків і вкладників та сприятиме розвитку ринку, — повідомляє газета «Комсомольская Правда».

Як відомо, на Тернопільщині сума вкладів населення в банках більша, ніж кошти організацій і фірм. Тому ця пропозиція Арбузова надзвичайно сильно “вдарить” по банківській системі Тернопілля

Однак незалежні знавці дотримуються протилежної думки. «Різноманітні обмеження на грошових ринках для населення такі, як ускладнення валютообмінних операцій, втручання в депозитну систему, адміністративна конвертація вкладів в іноземній валюті в національну, будуть, безсумнівно, мати зворотним ефектом втрату довіри населення. Працює просте правило: що більше насильства й адміністрування, то менше довіри до відповідного інституту. Що стосується валютних операцій, вони взагалі зможуть перейти у тіньовий сектор», — переконаний директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин.

Знавець нагадує, що до найважливіших завдань монетарного регулятора належить не так забезпечення прибутковості та наповнення ресурсами банківської системи, як забезпечення макроекономічної стабільності, стійкості й купівельної спроможності національної валюти.

Активізувались «соціальні» шахраї

Тернопільська інтернет-газета «Про все» відкриває блоги! Запрошуємо до реєстрації усіх бажаючих авторитетних особистостей краю