На порозі вибору

Поділитися

Фахівці Теребовлянського райцентру зайнятості провели у місцевій ЗОШ № 2 профорієнтаційний урок для учнів 11 класу на тему «На порозі вибору».

– Формула вибору професії проста і геніальна: ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА. ХОЧУ – бажання, інтереси, нахили особистості, МОЖУ – знання, здібності, психологічні особливості, стан здоров’я, ТРЕБА – попит на обрану професію на ринку праці», – розпочала заняття класний керівник 11-А класу Анна Климчук.

Провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних РЦЗ Тетяна Яріш ознайомила присутніх із послугами служби зайнятості та з’ясувала вподобання школярів щодо шкільних предметів та вибору майбутньої професії. На основі учнівських вподобань спеціаліст сформувала умовну пропозицію робочої сили, в якій переважали спеціалісти, та розповіла про реальний стан місцевого ринку праці, що відчуває потребу в робітниках. Учні дізналися також про професії, які можна здобути за направленням центру зайнятості.

Цікавою була вправа «Омріяна професія», під час якої кожен з учасників визначив, які кроки потрібно зробити, щоб здобути той чи інший фах. Вправа «Збудуй свій дім» дозволила дітям сконцентруватися на тих якостях і вміннях, що будуть важливими при виборі професії.

Старшокласники розповіли представникам РЦЗ реальні історії з досвіду своїх знайомих про невдалий вибір фаху та разом визначили помилки, яких ті допустилися при цьому.

Школярі переглянули уривок з фільму «Перші професії відомих людей». А одна із одинадцятикласниць презентувала власний міні-твір «Коли робота приносить радість».

Підсумки профорієнтаційного уроку підбив директор школи Михайло Пасіка. Він побажав старшокласникам успішних життєвих доріг і радості від майбутньої роботи і подякував райцентру зайнятості за досить пізнавальне і корисне заняття.

Члени виконавчого комітету Тернопільської міської ради тікають від відповідальності

У Кременці оголошено набір студентів по проекту “Студенти для органів місцевого самоврядування – 2011”