Внаслідок самовільного водокористування комунальним підприємством у Шумську завдано збитків на суму 83,508 тис.грн.

Поділитися

 Порушення права державної власності на надра та ще ряд порушень вимог природоохоронного законодавства виявлено Держекоінспекцією у Тернопільській області під час перевірки КП “Шумськкомунсервіс”, що у м.Шумськ Тернопільської області.

Дане підприємство спеціалізується на наданні послуг водовідведення та водопостачання населення, установ, організацій м.Шумськ, благоустрої і вивезенні твердих побутових відходів.

У ході перевірки діяльності комунального підприємства з’ясовано, що одне з найсуттєвіших порушень усунуто – у березні 2010 року підприємством отримано дозвіл на спеціальне водокористування. Саме внаслідок цього порушення у попередні роки КП «Шумськкомунсервіс» завдало державі значних збитків (у 2009 р. – 53165 грн., у 2010р. – 1678,481 тис. грн.).

Проте, отримавши дозвіл на спецводокористування, підприємство, однак, не забезпечило усунення решти виявлених попередніми перевірками порушень. Зокрема, забір підземних вод надалі проводиться без спеціального дозволу на користування надрами, облік водоспоживання здійснюється побічним методом, не проведено паспортизацію відходів та не ведуться журнали первинного обліку відходів. Також, не зважаючи на рішення виконавчого комітету міської ради про припинення складування відходів на міському сміттєзвалищі, їх видалення надалі здійснюється на дану ділянку.

Крім того, підприємством не виконуються умови водокористування, а саме не розроблено організаційно-технічні заходи по відновленню роботи каналізаційних очисних споруд. Перевірками підтверджено, що очисні споруди перебувають у неробочому стані та не забезпечують біологічної очистки зворотних вод, які потрапляють у р. Вілія.

За виявлені порушення та невиконання раніше виданих приписів керівника підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності. До виконання повторно видано приписи про усунення наявних порушень.

За час діяльності комунального підприємства без дозволу на спецводокористування державі завдано збитків на 83,508 тис.грн. Саме на  таку суму підприємству пред’явлено претензію для добровільної сплати збитків.

Ю.В.Рослий –

Т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції

у Тернопільській області

Тернопільська інтернет-газета «Про все» відкриває блоги! Запрошуємо до реєстрації усіх бажаючих авторитетних особистостей краю

Нардеп з Тернопільщини не хоче годувати сусідів