У Тернополі дивились «Імена в мармурі»

Поділитися

4 лютого в кінотеатрі «Перемога» до річниці бою під Крутами  Пласт НСОУ  за підтримки голови Тернопільської обласної ради Олексія Кайди та міського голови Тернополя Сергія Надала презентували фільм виробництва Фінляндії та Естонії «Імена в мармурі» (Nimed marmortahvlil). Відбулося 2 сеанси перегляду стрічки . О 14.00 відбувся сеанс для школярів,  для перегляду  якого завітала міська влада. Другий сеанс відбувся о 17.00 відкритий для всіх охочих ознайомитись із кінострічкою, котра влучно відображає страшну подію в Естонії, що неабияк перегукується з українськими Крутами.  

 Присутній на другому сеансі голова обласної ради Олексій Кайда зізнався: « Дуже шкода, що в Україні досі не знято кінострічки про ті страшні події української історії,які водночас нагадували б про велич та мужність нашого народу. Досить важливим є поширення даної стрічки серед молоді, адже мова йде про долю їх ровесників.»   

Загалом для перегляду стрічки кінотеатр відвідало близько 600 глядачів. « Імена в мармурі» також  доступні для перегляду он-лайн в мережі Інтернет, тож заохочуємо не лише отримати задоволення від перегляду якісної стрічки, а й збагатитись знаннями про історичну долю двох народів.

 Ірина Гнасевич, прес-секретар Пласту в Тернополі

Найвідоміший український астроном в світі Іван Климишин розповів про «Формулу творця» в її повноті

Начальник обласного управління підсумував роботу тернопільської міліції