Чому кульгає Язловецький сільський бюджет?

Поділитися

Працівниками МКРВ в Бучацькому та Монастириському районах в березні поточного року  завершено планову ревізію Язловецького  сільського бюджету, якою виявлено фінансових порушень на загальну суму 71,3 тис. гривень.

Зокрема, працівниками установ сільської ради недоотримано заробітної плати, а це 13,8 тис.грн. У той час, коли окремим її працівникам сільської ради не нараховували та не виплачували обов’язкові виплати – відпускні, надбавки за вислугу років, індексація грошових доходів – іншим працівникам незаконно виплатили 15,4 тис.грн. Причинами незаконної виплати коштів слугувало безпідставне нарахування та виплата заробітної плати за час перебування працівників у відпустках та зайве нарахування індексації грошових доходів.

Незважаючи на вкрай обмежені фінансові можливості сільського бюджету, допущено зайве нарахування та сплату внесків до Пенсійного фонду України на 4,2 тис. грн., а також нецільове використання коштів бюджету розвитку, отриманих від відчуження комунального майна, на суму 7,9 тис. гривень.

Внаслідок укладення договорів оренди приміщень з порушенням чинного законодавства сільським бюджетом недоотримано орендної плати в сумі 1,4 тис. гривень.

Також ревізією встановлено фінансові порушення щодо безпідставного списання основних засобів, які пред’явлені в наявності, невідображення кредиторської заборгованості, а також лишки нематеріальних активів на загальну суму 27 тис. гривень.

За допущені порушення до установи застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення, призупинення операцій з бюджетними коштами та  зменшення бюджетних асигнувань. На трьох посадових осіб сільської ради складено протоколи про адміністративні правопорушення.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Бучацького району, сільському голові надіслано вимогу щодо повного усунення виявлених фінансових порушень, повідомила “Про все”  прес-служба КРУ в Тернопільській області

 

КРУ “висповідало” туристів обласної ради

У Тернополі презентують освітньо-політичний проект для молоді «Школа політичної освіти «Час Змін»