КРУ “висповідало” туристів обласної ради

Поділитися

Плановою ревізією фінансово-господарської діяльності Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, засновником якого є Тернопільська обласна рада, виявлено фінансових порушень на загальну суму 97 тис. гривень.

Одним із пріоритетних видів діяльності центру є проведення оглядових та навчальних екскурсій в печері «Кришталева» (с.Кривче Борщівського району). З метою підтвердження кількості екскурсій та повноти надходжень коштів від їх проведення під час ревізії 48 закладам освіти області було надіслано відповідні запити. Згідно з отриманими у відповідь інформаціями, суму коштів від проведених екскурсій підтверджено частково. Всього протягом 2009-2010 років від проведених екскурсій установою недоотримано власних надходжень на 6,6 тис. гривень.

Крім того, встановлено безоплатне надання в оренду автобуса, що також зумовило недоотримання 2,1 тис. гривень.

Виявлено також порушення з оплати відпускних, нарахування надбавок та індексації заробітної плати на загальну суму 8,7 тис. гривень, внаслідок чого зайво перераховано внесків до державних цільових фондів на 1,6 тис. гривень. За рахунок коштів загального фонду кошторису оплачено вартість комунальних послуг, спожитих сторонньою юридичною особою на суму 5,8 тис. гривень.

Не проведення дооцінки балансової вартості будівлі центру туризму призвело до заниження вартості активів установи на 70,7 тис. гривень.

Під час ревізії усунуто порушень на 85 тис. гривень.

За допущені порушення фінансової дисципліни посадові особи центру оштрафовані на 833 гривні. До установи застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, про результати ревізії поінформовано прокуратуру області, повідомила “Про все” прес-служба КРУ в Тернопільській області

Прокурор Тернопільського району Василь Свергун порушив кримінальну справу

Чому кульгає Язловецький сільський бюджет?