Для виправдання своїх дій по забезпеченню «добровільно-примусовими телевізорами» адміністрація розіслала інструкції для їх використання

Поділитися

28 лютого 2011 року районні відділи освіти Тернопільщини, за вказівкою адміністрації області, отримали методичні рекомендації, які надійшли від Тернопільського обласного комунального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Очевидно, що сільські школи, де немає елементарних умов для проведення навчального процесу та, загалом, перебування там дітей, неоднозначно прийняли такий подарунок від влади, придбаний за кошт місцевих підприємців. Воно й не дивно, адже в школі, де немає цивілізованих туалетів, коштів на опалення та ремонт чи реконструкцію, нові плазмові телевізори виглядають по меншій мірі смішно.

Виникає запитання, чому саме таку чудо-техніку, а не бюджетну допомогу на ремонт, нові парти та опалення шкіл вирішила «дарувати» адміністрація? Чому підприємців примушували купувати телевізори у визначених адміністрацією магазинах? Можливо, саме така ініціатива влади повернулася сторицею ініціаторам в фінансовому еквіваленті (в вигляді відкатів)!? Але сьогодні, читаючи детальну інструкцію з використання «омріяного чуда техніки», вчителі можуть лише подумки давати очевидну відповідь на ці актуальні запитання.

Михайло Пінь

Враження тернополянина про громадське слухання проекту Закону про пенсійну реформу

В Україні розпочав роботу портал Балто-Чорноморського регіону «BBS-News.info»