Прокурор Тернопільського району Василь Свергун порушив кримінальну справу

Поділитися

…за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення посадовцями однієї із сільрад району та підприємства в сфері будівництва у сільській місцевості, за ознаками злочинів, передбачених ст.364 (зловживання владою або службовим становищем та ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Дослідчою перевіркою встановлено, що службові особи сільради у травні 2009 року уклали договір на проведення поточного ремонту водопровідних мереж та водонапірної башти одного з сіл  Тернопільського району, відповідно до умов якого,  підрядник  зобов’язувався  виконати роботи, а замовник,  після підписання актів, оплатити вказані роботи в сумі 60 035 грн.

В серпні 2009 року службові особи сільської ради уклали з будівельним підприємством  ще один договір на проведення капітального ремонту системи водовідведення у селі  на суму  78 690 грн.

Надалі, службові особи сільради та будівельного підприємства,   впродовж травня-серпня 2009 року підписали та завірили печаткою завідомо неправдиві документи про виконання робіт, хоча ремонт водопроводу на час підписання актів проведений  не був, та не виконаний по даний час.

На підставі вказаних неправдивих актів впродовж травня-вересня 2009 на рахунок будівельного підприємства незаконно перераховано бюджетні кошти на загальну суму 138 725 грн., чим заподіяло державі збитки у вказаному розмірі.
Прес-секретар прокурора області Леся Долішна

У “Тернопільстандартметрології» новий керівник – Іван Бридун

КРУ “висповідало” туристів обласної ради