Орест Муц розповів про Івана Панця

Поділитися

Під час  виступу в парламенті народний депутат України, голова Тернопільської облорганізації ПР Орест Муц наголосив на наступному:

«Корупція в сучасних умовах стала чинником, який становить реальну загрозу національній безпеці і конституційному ладу України.

Вона проникла практично в усі галузі і породила таке небезпечне явище як тіньова економіка. Найвищий рівень тінізації в сільському господарстві.

Для аграрної Тернопільщини, яку я представляю, цей факт має подвійно негативне значення. Тіньовий ринок праці області сьогодні експерти оцінюють як 27 тисяч осіб. Це в півтора рази більше, ніж офіційна чисельність працівників усієї аграрної сфери краю, повідомляє сайт тернопільських регіоналів.

Це зло загрожує не тільки Тернопільській області, а й усьому західноукраїнському регіону.
Велика кількість жителів Західної України нині перебуває на заробітках за кордоном. За даними Центру Разумкова, експертні оцінки Івано-Франківської, Львівської та Тернопільської областей говорять про те, що заробітчани присилають на батьківщину гроші, сума яких дорівнює кільком обласним бюджетам.
Проте корупційний спрут дуже сильно в’ївся в наше суспільне тіло. Про його загрозливі масштаби говорять навіть окремі факти.

Так, Контрольно-ревізійне управління в Тернопільській області очолює Іван Панцьо, який призвів до розвалу високопрофесійного колективу: за його керівництва звільнилося 28 досвідчених контролерів-ревізорів. Зрозуміло, що посадовець професійно некомпетентний і своїми діями дискредитує органи державної влади. Мета прийнятих рішень – максимальна вигода лише для себе. Наразі переймається тим, щоб, використовуючи службове становище, приватизувати ласий шмат землі розміром майже два десятки гектарів.

Також сумнівна діяльність начальника державної архітектурно-будівельної інспекції Тернопільщини пана Авдоніна призвела до появи в області так званих клонів сумно відомого «Еліта-Центру».

Жителі Західної України чудово розуміють: не можна лікувати країну економічними реформами, і одночасно допускати, щоб її роз’їдала іржа злодійства. Від успішного вирішення цієї проблеми в прямому значенні залежить майбутнє всієї України!».

Тернопільщина увійшла до переліку областей, в яких буде реалізовано проект “Нове життя”

У Великий Піст містами і селами Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ пройдуть Хресні дороги