Перукарня не лікарня – боляче не буде

Поділитися

У сучасному світі вже стало модно мати сімейного лікаря, особистого тренера, персонального кухаря, а тепер уже й віртуозного перукаря чи стиліста, а найкраще – два в одному. Цю професію, безперечно, можна вносити до розряду вічних, адже люди завжди хочуть не тільки їсти, а й добре виглядати. Перукарі – це також психологи і поступаються в цьому хіба що барменам і таксистам.

Дехто порівнює перукарів зі стоматологами і панічно боїться непередбачуваного результату, а хтось без пересторог віддає свій образ під ножиці. Перукарень у Тернополі не бракує: понад двісті організацій які надають послуги широкого спектру: підстригають, фарбують, укладають, моделюють, роблять професійний макіяж, сучасний манікюр. З настанням весни на такі послуги росте попит, відповідно збільшується і пропозиція. Головне показати клієнту, що тут йому раді і чекають наступного разу.

 

В нашому місті готують професійні кадри такі навчальні заклади: Тернопільський професійний ліцей моделювання одягу та перукарського мистецтва, Професійно-технічне училище №11, Галицький інститут імені В. Чорновола. І готують на совість, бо представлені роботи учасників обласного конкурсу перукарського мистецтва, декоративної косметики та манікюру «Чарівна зачіска-2011»  не залишалися поза увагою глядачів (імена переможців у представлених номінаціях шукайте на сайті Тернопільської обласної адміністрації). З талановитих майстрів сформують команду, яка представлятиме наше місто на Всеукраїнському чемпіонаті з перукарського мистецтва.

 

Модні тенденції 2011-го

Цього сезону в центрі уваги природні кольори та відтінки. Стилісти радять прекрасній половині підбирати не надто яскраві крикливі тони, а зосередитися на натуральних та спокійних. Широке експериментаторське поле залишають тільки руденьким , їм цього сезону дозволено все!

Щодо форм зачісок та стрижок – актуальною буде модна недбалість, коси та косички, балетний вузлик, волосся прикрашене шпилькою на квіткову тематику. Акцентують на живості та рухливості зачіски, не втрачають свої позицій так звані «рвані» стрижки, граційний творчий безлад, модним буде чубчик та гра на контрастах. А ще зміни, зміни і зміни, тим паче тепер – навесні!

 

Вдалих експериментів!

Яна Стрілецька

Продовження фоторепортажу з ІХ Обласного конкурсу перукарського мистецтва, декоративної косметики та манікюру «Чарівна зачіска-2011»

 

Представлені світлини на тему:

  1. Чоловіча класична стрижка та укладка
  2. Весільна зачіска
  3. Модна вечірня зачіска на довгому волоссі
  4. Модний образ на тему «Солодке життя»

Автомобільний марш протесту «Рушай брате, час вставати!». Зі Львова та Луганська. Тернопіль підтримає?

У Заліщиках конфлікт продовжується