В Україні, і в Тернополі зокрема, зростає невдоволення політикою влади

Поділитися

Згідно з опитуванням Київського міжнародного інституту соціології, 57% українців вважають, що країна у своєму розвитку рухається неправильним шляхом.

При цьому 13% вважають, що “справи взагалі не йдуть”, і лише 13% вважають, що справи йдуть у правильному напрямку.

Як зазначає КМІС, аналіз отриманих даних показав, що несхвально оцінка курсу змін в Україні пов’язана з переважно негативною оцінкою дій влади.

Майже 53% громадян оцінюють політику влади в основному або в більшій мірі негативно, 30% схильні оцінювати цю політику як частково позитивно, частково негативно, і лише 14% схиляються більше до позитивної оцінки, ніж до негативної.

Якщо порівнювати з червнем минулого року, то рівень позитивних оцінок дій влади серед громадян України впав з 48% до 14%, а рівень негативних оцінок зріс з 21% до 53%. Таким чином, переважно позитивне ставлення більшості громадян до політики влади в середині 2010 року в лютому 2011 року змінилося на переважно негативне.

Найбільші зміни спостерігаються в Східному регіоні, де рівень позитивних оцінок політики влади скоротився з 70% до 17%, а рівень негативних – зріс з 7% до 45%.

Схожі зміни відзначаються і в Південному регіоні, де кількість задоволених політикою влади скоротилася з 68% до 18%, а кількість незадоволених діями влади зросла з 11% до 45%.

Опитування КМІС проводилося 9-18 лютого, в його рамках соціологи опитали 2040 респондентів, що мешкають в усіх областях, віком від 18 років.

У Тернополі ВО “Свобода” також втрачає рейтинги. Така тенденція спостерігається щотижня: то мерія під керівництвом “патріотів” підвищує тарифи, то розповідає про безкоштовний проїзд в громадському транспорті, то рапортує про покращення роботи ЖЕКів, бо в двічі зменшилось скарг. На головній сторінці “Про все” також є опитування щодо роботи Сергія Надала як міського голови. На жаль, робота посадника Тернополя не радує мешканців.

На українському ТБ замовчують суспільно важливі теми, а на тернопільському -“цензуруються”

Цього року у Тернополі святкуватимуть 140 років з дня народження Володимира Гнатюка