Замість справжніх реформ у ЖКГ уряд маніпулює тарифами. У Тернополі аналогічно чинити Сергій Надал

Поділитися

Україна за розвитком залишилася в дев’яностих роках. Про це під час круглого столу заявив директор економічних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин, — повідомляє новинна служба «Росбалт».

«Готовність України до реформ можна звести до нуля. Якщо в дев’яностих, коли базові умови з тією ж Польщею в України були однаковими, то сьогодні за розвитком ми розійшлися дуже далеко. Україна продовжує залишатися, по суті, на рівні дев’яностих років за розвитком економіки», — вважає знавець.

За словами пана Юрчишина, низький рівень енергоефективності та велика енергомісткість економіки є наслідками відсутності реформ. «Втрати енергії тільки в електромережах становлять близько 11%, а залежність від імпортних енергоресурсів, тобто нафти і газу величезна… Приплив капіталу в енергетичний сектор на даний момент реально не перевищить 600 млн. дол., а необхідні мільярди. Зараз ми бачимо, що основна частка інвестицій — це сфера послуг», — додав знавець.

За його словами, в таких умовах уряд України не забезпечує необхідний облік споживання енергоресурсів. «А все, що робиться з боку уряду — це маніпулювання тарифами, коли населення платить за ЖКГ дуже акуратно. Так, у 2010 році рівень оплати за спожиті послуги в ЖКГ населенням склали 96%. І підвищення тарифів на газ для населення не вирішить основні проблеми. Поки що заходи з боку влади виглядають як косметичні», — вважає знавець.

Сьогодні у Тернополі звітував мер Сергій Надал. Розповідав нібито про свою роботу за 100 днів, а насправді провал за роботу скинув на попередника. Про якесь кардинальне покращення якості життя в Тернополі й говорити не доводиться.

“Марафон бадьорих ранків” завітає до Тернополя 17 березня

На Лановеччині назріває дошкільний майдан, або як влада дбає про дітей