Запали вогні своєї вулиці!

Поділитися
Згідно з рішенням КПР від 16 березня 2011 року оголошено гасло Крайового Свята Весни-2011: “Запали вогні своєї вулиці!”
Легенда Свята Весни: “Моя вулиця. Всі ми є мешканцями міст чи сіл, де кожен будинок є особливим і тому творить неповторність вулиці, надаючи їй незабутнього вигляду. Усі ми є частинкою чогось великого. Так і в Пласті, скаутингу – ми творимо свої  гуртки та курені, станиці та осередки, які складають велику українську родину починаючи з 1911 року.” (автори ідеї – Творча служба Станиці Івано-Франківськ).
Детальний опис легенди і рекомендації щодо програми організатори місцевих Свят весни отримають безпосередньо після зголошення до участі в проекті, повідомляє http://www.plast.org.ua
Відповідно до Концепції всеукраїнського Свята Весни, прийнятої минулого року (переглянути можна тут), ключовою ідеєю є консолідація традиційних місцевих Свят Весни, які щорічно проводять місцеві пластові осередки, та створення нового цікавого і масштабного загальноукраїнського проекту – головного щорічного травневого заходу Пласту НСОУ.
Головні завдання Свята Весни на крайовому рівні:
  • розвиток традиції святкування приходу весни і відкриття літнього таборового сезону, започаткованої Пластом у 1925 році (цього року виповнюється 85 років, з часу проведення першого такого Свята українськими пластунами);
  • запровадження єдиного всеукраїнського логотипу (відзнаки), легенди та гасла свята (програмне наповнення і дати проведення кожного окремого свята й надалі визначають місцеві пластові осередки);
  • духовне об’єднання понад 1800 пластунів і пластунок з усієї України, а в перспективі перетворення Свята на найбільший травневий міжнародний захід, який проводять молодіжні організації України.

Проводи пластових станиць і округ, які мають бажання взяти участь у даному проекті, зголошують до 31 березня 2011 року в КПС:

  1. коменданта місцевого Свята весни і його контакти,
  2. дати проведення,
  3. очікувану кількість учасників.

Зголошені Свята весни будуть забезпечені детальним описом легенди, матеріалами для ЗМІ, макетами відзначок, грамотами, банерами.

Аналітичний звіт минулорічного проекту Крайового Свята Весни можна переглянути тут.

У Чорткові голова райради… практикується в медицині

На Тернопільщині відроджують СРСР