Голова обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал звертаються до районного суду Запоріжжя

Поділитися

Голова обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал звертаються до районного суду Запоріжжя із клопотанням про взяття під особисту поруку затриманих за політичні переконання Василя Лабайчука та Юрія Гудименка
У лютому цього року голова обласної ради Олексій Кайда уже звертався із таким клопотанням щодо Василя Лабайчука до Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України, прокурора Запоріжжя та слідчого Жовтневого районного відділу міліції у Запоріжжі. Надійшло до цих адресатів і спільне звернення від трьох голів обласних рад – Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської – щодо взяття під особисту поруку Юрія Гудименка.
Однак, ще досі молоді хлопці перебувають під вартою, повідомила “Про все” прес-служба облради.
Відтак, голова обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал подають клопотання тепер до Жовтневого районного суду Запоріжжя про взяття під особисту поруку затриманих.
«На підставі статей 149, 150, 152, 165 Кримінально-процесуального кодексу України просимо суд у встановленому порядку змінити запобіжний захід у вигляді взяття під варту … шляхом заміни його іншим – особистою порукою», – зазначається у клопотанні, адресованому районному суду.

Мер Тернополя розповів про “всю хімію” останньої сесії

На Тернопільщині проводиться конкурс “Українська книга сьогодні»