Як на Тернопільщині загинув керівник спецслужби

Поділитися

Вчора всеукраїнський науковий журнал „Мандрівець” та Тернопільський обласний краєзнавчий музей провели круглий стіл на тему „Історія українського національно-визвольного руху і Тернопільщина. Джерела і дослідження”.

Вони організовують цикл наукових заходів „Українське державотворення: історія і сучасність”


У прохолодній актовій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею зібралось навіть не пів сотні краян.

Спочатку директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Степан Костюк коротко ознайомив присутніх як історія українського національно-визвольного руху представлена у фондах Тернопільського обласного краєзнавчого музею.

Про дослідження з історії ОУН і УПА на сторінках Всеукраїнського наукового журналу „Мандрівець” повідав Полянський Федір, кандидат історичних наук, головний редактор Всеукраїнського наукового журналу „Мандрівець”.

Найцікавіша промова була, без сумніву, у Олександра Іщука. Саме заради цього науковця й зібрались присутні. Начальник наукового відділу архіву Служби Безпеки України, кандидат історичних наук Олександр Іщук розповів своє бачення про історію ОУН, УПА і Тернопільщину за матеріалами ГДА СБУ” (див. відео)


У рамках заходу відбулася й презентація книги – «Генерал Микола Арсенич: життя та діяльність шефа СБ ОУН» (автори – Іщук Олександр, Огороднік Валерій) та  презентація першого числа Всеукраїнського наукового журналу „Мандрівець” за 2011 р.

Присутні дізналися багато цікавого про долю шефа Служби безпеки ОУН. Зокрема, у лісовому масиві біля села Жуків Бережанського району він був оточений військами МГБ і перебуваючи в безвихідному становищі, покінчив життя пострілом з пістолета.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слово має Федір Полянський

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Депутати не задоволені звітом «Про виконання програми підтримки малого підприємництва в Тернопільській області на 2009-2010 роки»

Затверджено звіт про виконання обласного бюджету за 2010 рік та прийнято зміни до обласного бюджету на 2011 рік