Якщо водокористувач перевищив ліміт…

Поділитися

Запитання. Як обчислюється сума збору за спеціальне використання води у разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води або у разі відсутності дозволу із встановленими лімітами?

Відповідь. Згідно із п.327.1 ст.327 розділу ХVІ „Збір за спеціальне використання води” Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI (далі – Податковий кодекс) у разі перевищення водокористувачами встановленого річного ліміту використання води збір обчислюється і сплачується у п’ятикратному розмірі виходячи з фактичних обсягів використаної води понад встановлений ліміт використання води, ставок збору та коефіцієнтів.

За понадлімітне використання води збір обчислюється за кожним джерелом водопостачання окремо згідно з установленими ставками збору та коефіцієнтами (п.327.2 ст.327 Податкового кодексу). За відсутності у водокористувача дозволу на спеціальне водокористування із встановленими в ньому лімітами використання води збір справляється за весь обсяг використаної води, що підлягає оплаті як за понадлімітне використання (п.327.3 ст.327 Податкового кодексу).

 

ДПА в Тернопільській області

за матеріалами Єдиної бази податкових знань ДПА України

(www.sta.gov.ua)

Змінили місце проживання? Повідомте податкову!

У “Тернопільстандартметрологія” нове керівництво