На станції швидкої медичної допомоги в Тернополі “накрутили” на 153 тисячі гривень!

Поділитися

Контрольно-ревізійним відділом в м. Тернополі та Тернопільському районі проведено ревізію фінансово-господарської діяльності Тернопільського міського комунального закладу “Станція швидкої медичної допомоги”. Тут фінансові порушення, склали 153,4  тис. грн.

Зокрема, ревізією правильності проведення індексації заробітної плати виявлено переплату індексації грошових доходів працівникам  на 35,3 тис. грн., та, як наслідок, зайве проведення нарахувань на заробітну плату та перерахування внесків до державних цільових фондів на суму 12,6 тис. гривень.

Через невірне визначення базового місяця для проведення індексації, ревізією встановлено також ряд випадків недоплати індексації заробітної плати працівникам лікувального закладу. Сума недоотриманих ними коштів склала 43 тис. гривень.

Встановлено переплату підзвітних коштів працівникам (1,2 тис. гривень) та два випадки недоплати працівникам підзвітних коштів (1,9 тис. гривень).

Зафіксовано завищення ставок збору до Пенсійного фонду на фонд оплати праці працюючих інвалідів, внаслідок чого установою незаконно перераховано до Пенсійного фонду коштів на 26,8 тис. гривень.

Ревізію видатків на капітальне будівництво, реконструкцію та ремонт встановлено завищення вартості виконаних робіт більш ніж на 10 тис. грн., що призвело до зайвого використання бюджетних коштів на вищевказану суму.

Виявлено неправильне нарахування орендної плати орендарю (внаслідок неправильно проведення коригування розміру місячної орендної плати на індекс інфляції), що призвело до недоотримання установою 1,8 тис. гривень.

За рахунок коштів загального фонду закладом проводилось покриття витрат на оплату праці працівників, що надавали платні послуги, оплата за які надходила  на рахунок  спеціального фонду кошторису. Незаконні витрати загального фонду кошторису склали  8,7 тис. гривень.

Ревізією виявлено незаконне списання пального на суму 3 тис. грн.

За наслідками ревізії складено 5 протоколів про адміністративні правопорушення, а саме: 3 – за порушення законодавства з фінансових питань за ст. 164-2 КУпАП та 2 – за порушення законодавства про бюджетну систему України за ст. 164-12 КУпАП. Застосовано також фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та проінформовано прокуратуру      м. Тернополя, повідомили “Про все” у прес-службі КРУ в Тернопільській області

Генеральний штаб перевірив тернопільських артилеристів

Олексій Кайда “розписався” у своїй неспроможності