Правоохоронці Тернопілля штрафуватимуть за посіви нарковмісних рослин

Поділитися
Відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Тернопільській області звертає увагу жителів області на те, що планово наприкінці травня органами внутрішніх справ області на території регіону проводитиметься операція «Мак-2011».
Метою цієї операції є, перш за все, профілактика незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення посівів маку чи конопель, недопущення їх незаконного витоку та перекриття каналів збуту наркосировини з легальних посівів, а також запобігання фактам незаконної заготівлі наркотичної сировини та її транспортування.
Працівники міліції постійно ведуть боротьбу з особами, які свідомо вирощують наркотичні рослини та намагаються їх збувати. Загалом з початку року викрито 312 злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, у тому числі 88 фактів збуту. З незаконного обігу вилучено 27 кг наркотичних засобів (в тому числі понад 24 кг макової соломки, майже 3 кг марихуани, а також опій та прекурсори).
Щоб застерегти громадян від необдуманого кроку попереджаємо– за посів маку та конопель можна понести адміністративну та кримінальну відповідальність, а саме:

– за незаконний посів маку чи конопель наступає адмінвідповідальність за ст.106 – 1 ; 106 – 2 КУпАП.( тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від дев’яти до вісімнадцяти, а на посадових осіб – від вісімнадцяти до сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян);

– незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості від ста до п’ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п’ятдесяти рослин караються штрафом від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України).

На Великдень на Тернопільщині гинули люди

“Грантоїди” Фонду “Відродження” створили клон тернопільської інтернет-газети “Про все”