Василь Деревляний: «Кримінальні справи потрібно відкривати проти представників чинної влади в Україні»

Поділитися

Голова тернопільської «Батьківщини» Василь Деревляний нещодавно виступав  в ефірі Тернопільського обласного державного телебачення. Можливо,  12 квітня не всі мали змогу подивитись ефір. тому прес-служба нардепа подала стенограму виступу.

– Важливою частиною роботи народного депутата є діяльність в закріплених округах. Розкажіть про роботу вашої громадської приймальні?

– Так склалося, що від партії «Батьківщина» я один народний депутат закріплений за Тернопільщиною і приходиться виконувати роботу по всіх округах області. Мій звіт про роботу мою, як народного депутата та моєї громадської приймальні за перший квартал 2011 року є на сторінках газети «Наша Батьківщина» та на нашому партійному сайті: www.batkivshchyna.te.ua.

Варто зазначити, що за перший квартал 2011 року під час виїзних прийомів за допомогою до мене та моїх помічників юристів звернулося близько 500 громадян. Безкоштовну юридичну та практичну допомогу отримали жителі 23 сільрад Зборівського району та міста Зборів, 4 сільрад Гусятинського району, 4 сільрад Козівського району та 4 сільрад Чортківського району Тернопільської області.

Основні проблеми, з якими звертаються громадяни: про виплати коштів, які передбачені чинним законодавством, особам, які мають статус «Дітина – війни», щодо отримання соціальної допомоги малозабезпеченим багатодітним сім’ям та одиноким матерям, щодо невиплати коштів за орендовані майнові паї, щодо неналежного нарахування пенсій, щодо отримання державних актів на землю, колективні звернення стосувалися закриття соціальних закладів в населених пунктах, щодо ремонту доріг та реконструкції шкіл, дитячих садків, клубів та багато інших питань.

Мною вже надіслано більше 50 депутатських звернень у різні державні інстанції як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні для вирішення проблем громадян, які звернулися за допомогою.

Для прикладу, нещодавно, реагуючи на звернення жителів двох сіл Кам’янки та Мовчанівка Підволочиського району я направив депутатське звернення до правоохоронних органів з вимогою не допустити розграбування земель резервного фонду Кам’янківської сільради (190 га) та надати правову оцінку чиновникам, причетним до незаконних дій. Під зверненням підписалося понад 100 жителів згаданих сіл, які напередодні, згідно закону звернулися до сільради з проханням виділити по 2 га. землі з резервного фонду для ведення особистого селянського господарства, але виявилося, що ця земля вже має орендаря. Відомий в довколишніх селах підприємець отримав одноосібно 190 га. землі від голови ОДА Хоптяна в вигляді розрахунку за користування житловим будинком в селі Кам’янки, де і на даний час проживає губернатор області.

У щорічному посланні Президента України до Верховної Ради України, Президент пише побажання, щоб земля була товаром, от чиновники на місцях і буквально втілюють це побажання в життя, поспішають “прихватити” якомога більше землі територіальних громад, щоб згодом приватизувати та узаконити.

Ще один приклад знущання влади над громадянами відбувся у Лановецькому районі. В районі більше 80-ти соцпрацівників, які доглядають за одинокими непрацездатними людьми. На початку року соцпрацівників влада змусила написати заяви про те, що вони погоджуються з повної ставки перейти на 75% ставки. Спочатку йшлося лише про перший квартал року, але зараз йде мова про цілий рік.

Наша політична команда – це і голови первинних осередків, депутати районних, міських та селищних і сільських рад, працівники громадської приймальні й надалі будемо надавати всю можливу допомогу жителям нашого краю. Наше завдання: відвідати кожну сільраду Тернопілля в рамках виїзного прийому громадян.

– У Генпрокуратурі заявили, що відкривають чергову кримінальна справа проти Юлії Тимошенко. Як ви сприймаєте та оцінюєте таку активну діяльність правоохоронних органів стосовно лідера вашої політичної сили?

– Я у вашій студії вже декілька разів звертав увагу на ті видумані кримінальні справи, які відкривали проти Юлії Тимошенко. Щодо «кіотських грошей», то виявилося, що і гроші на місці, і пенсії в кризовий час Урядом Юлії Тимошенко виплачені вчасно. Щодо автомобілів «Опель» для сільських амбулаторій, теж немає до чого “придертися”, адже виявилося, що при закупці автомобілів Уряду Тимошенко вдалося ще й зекономити, отримавши знижку 12%.

Чергова кримінальна справа проти Юлії Тимошенко є новою мильною бульбашкою.

Варто нагадати, що коли Янукович очолював Уряд України, він підписав угоду з Росією про ціну 230$ за 1 кубометр газу, але Юлія Володимирівна, ставши Прем’єр-міністром України домовилися про 228$ за 1 кубометр газу, з умовою, що ця ціна щороку знижуватиметься за розрахованою формулою. В даному випадку кримінальну справу потрібно відкривати проти діючої влади за підпис так званої Харківської угоди. Янукович, віддавши Росії Чорноморських флот України, порушив Конституцію України, і в черговий раз обдурив жителів нашої держави, обіцяючи низьку ціну на газ. В найближчий час ціна на газ знову підвищиться, бо такою є антинародна політика нинішньої влади.

Всі ці кримінальні справи відкриваються проти нашого лідера для того, щоб постійно тероризувати Юлію Тимошенко, викликаючи чи не щодня до Генпрокуратури, щоб дати їй надуманий та безпідставний судовий термін і уникнути найбільшого конкурента під час виборів.

– Попри твердження та заспокоєння Прем’єр-міністра, що з ціновою політикою в країні все в порядку, увага громадськості прикута до економічної ситуації в країні, а зокрема – постійного росту цін на продукти харчування, тарифи ЖКГ, пального та інше.

– Чинний Уряд постійно хвалиться, що все в державі добре і жити стало веселіше. Але наша політична сила подає правдиву та беззаперечну інформацію громадськість з плачевними для країни результатами діяльності антиукраїнської влади в державі. З метою виявлення та вивчення причин безконтрольованого, необгрунтованого росту цін на продукти харчування наша фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній раді України ініціює створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування причин неконтрольованого росту цін на продукти харчування.

Ми підготували таблицю динаміки цін на продукти харчування в Тернопільській області, в порівнянні між 2009 роком, коли Кабмін очолювала Юлія Тимошенко і сьогоденням. Зростання вартості деяких продуктів перевищує рекордних 240%.

Середньоринкові ціни на продукти харчування

у Тернопільській області

Продукт Уряд Тимошенко* Уряд Азарова Ріст ціни, %
Борошно вищого сорту, кг 2,58 4,50 74%
Хліб,кг 2,54 4,00 57%
Макаронні вироби,кг 3,37 5,50 63%
Крупа манна,кг 2,84 4,50 58%
Крупа гречана,кг 6,14 16,00 161%
Рис,кг 4,07 12,00 195%
Свинина,кг 25,32 50,00 97%
Сало,кг 10,94 15,00 37%
Ковбаса варена I сорту,кг 14,34 35,00 144%
Птиця(кури),кг 14,15 30,00 112%
Молоко,л 3,09 5,33 72%
Сметана,л 10,79 24,00 122%
Яйця,дес. 5,84 7,00 20%
Олія,л 10,29 14,00 36%
Картопля,кг 1,83 6,00 227%
Капуста,кг 3,79 13,00 243%
Буряк,кг 3,38 6,00 78%
Цукор-пісок,кг 3,36 9,50 183%

Те, що ціни зростають видно «неозброєним» оком і не лише на продукти харчування, але й на пальне, тарифи на житлово-комунальні послуги, інші товари та послуги.

Наша фракція у Верховній Раді вносила на розгляд сесії Верховної Ради Законопроект «Про індексацію пенсій, заробітних плат та соціальних виплат на рівень інфляції», але, на жаль, антиукраїнська більшість у Парламенті не підтримала нашої ініціативи, їм це не потрібно і не вигідно.

Я думаю, що сьогодні вже всі, а особливо, хто під час виборів Президента голосували “проти всіх”, продавали свої голоси, переконалися, що зробили велику помилку. Сьогодні ми всі разом повинні об’єднатися, щоб спільно висловити протест антинародній владі в Україні.

Любов. Голуби… та 90 інфекцій

Володимир Болєщук закликає владу не експериментувати на безпеці українців