22 травня УНП вшановуватиме Кобзаря. Крім тернопільських “лайдаків”-партійців

Поділитися


В неділю, 22 травня, урочистості на честь Українського Народного Пророка за участі УНП відбудуться в усіх областях України. Правда, про Тернопіль прес-служба УНП не вказала жодного рядка. Словом, 2примажуться” партійці до акцій влади, яку ж самі критикують.

Разом з тим:

КАНІВ:

О 10:30 Українська Народна Партія розгорне найбільший державний прапор України та пройде з ним до Чернечої гори. О 13:00 лідер УНП Юрій КОСТЕНКО передасть до Музею Кобзаря на Чернечій Горі рідкісне видання творів Тараса Шевченка, яке представники УНП пронесли по всьому останньому шляху поета.

Довідково. Акцію «Останнім шляхом Кобзаря» проводить Українська Народна Партія за підтримки Всеукраїнського Товариства «Просвіта». Урочистості вже відбулись у Глухові, Кролевці, Батурині, Борзні, Оленівці, Мотронівці, Комарівці, Ніжині, Носівці, Козельці, Броварах, Києві. Останній пункт призначення – Канів.

У рамках акції на місцях зупинок відбувалось нагородження переможців конкурсу дитячих робіт «Про яку Україну мріяв Шевченко?», який оголосила УНП напередодні акції.

Видання унікальне тим, що воно чи не єдине, де зібрані всі поетичні та прозові твори Тараса Шевченка, а також всі його малюнки. Вага книги – 8 кг.

КИЇВ:

22 травня о 18:00 у Києві біля пам’ятника Тарасу Шевченкові (напроти Червоного корпусу) Київська міська організація УНП проведе урочистий мітинг на честь 150 річниці перепоховання поета.

 

УЖГОРОД:

В місті над Ужем вшанування розпочнуться о 13-00 ходою від Ужгородського греко-католицького кафедрального собору до пам’ятника Великому Кобзареві, де відбудеться народне віче, яке розпочнеться о 14-00.

В програмі заходів запланована панахида, покладання квітів, читання Шевченківських віршованих рядків, виступи художніх колективів та мітинг під гаслом «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте!».

РІВНЕ:

В Рівному урочистості розпочнуться о 17.00 біля погруддя Тарасу Шевченку в парку культури і відпочинку ім.Т.Шевченка. У програмі заходів: заупокійна літія біля погруддя Кобзарю; урочиста хода до пам’ятника Т.Шевченку на майдані Незалежності; мітинг.

Студреспубліка оголошує конкурс на найкреативніший дизайн плакату Міжнародної програми Студентська республіка (2011р.)

Народний депутат Василь Деревляний в стінах Парламенту України звинуватив губернатора Тернопільщини в провокаційних діях