4 тисячі безробітних на Тернопільщині “напрацювали” в оплачуваних громадських роботах на 2 мільйони 260 тисяч гривень

Поділитися

Уже другий рік поспіль в Україні за ініціативою Уряду проводиться Всеукраїнська акція «За чисте довкілля» та День благоустрою. Ця акція має на меті перш за все докорінно змінити ставлення населення області до проблеми покращення довкілля та санітарного стану територій, на яких вони проживають. Вона покликана спільними зусиллями громад, влади, представників бізнесу, соціальної сфери та громадських організацій зробити Тернопільський край чистішим та гарнішим.

З цією метою та на виконання розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 30.11.2010 № 959 «Про організацію проведення оплачуваних громадських робіт на підприємствах, організаціях та установах Тернопільської області у 2011 році» Тернопільською обласною службою зайнятості здійснюються необхідні заходи щодо активізації оплачуваних громадських робіт. З кожним безробітним, зареєстрованим у центрі зайнятості, проводилась індивідуальна співбесіда щодо можливостей його участі у таких роботах.

Це дало змогу з початку 2011 року до оплачуваних громадських робіт залучити 4006 осіб. Безробітні здійснювали благоустрій населених пунктів і зон відпочинку, виконували роботи з утримання та ремонту автомобільних доріг і придорожніх смуг, з відновлення внутрішньогосподарських каналів та споруд на меліоративних системах, з упорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил, з відбудови архітектурних пам’яток, інформували населення про надання житлових субсидій за спрощеною процедурою тощо.

Цьогоріч на оплату праці безробітних, які брали участь в оплачуваних громадських роботах, використано понад 2 млн 361 тис. грн, в тому числі 1 млн 607,6 тис. грн коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Обласна служба зайнятості тісно співпрацює з районними державними адміністраціями та філіями ДП «Тернопільський облавтодор». Базові центри зайнятості продовжують направляти безробітних на оплачувані громадські роботи з утримання та ремонту автомобільних доріг відповідно до замовлень та потреб філій облавтодору на травень 2011 року.

З губернатора Тернопільщини пожартували

Влада боїться тернопільський гурт С.К.А.Й.?