Адміністрація президента запустила пілотний проект “Нова еліта нації”

Поділитися

Адміністрація президента запустила пілотний проект відбору кандидатів до давно анонсованого президентського кадрового резерву (ПКР) під назвою “Нова еліта нації”.

Днями розпочав роботу офіційний веб-сайт проекту (www.presidentcr.gov.ua). Запущена “пілотна” версія передбачає відбір 50 осіб для подальшого їх навчання у Гарвардському університеті.

Як йдеться в описі програми ПРК, нові якісні кадри повинні “пристрасно бажати кидати виклики традиційному мисленню”, зокрема, вони повинні мислити “як лідери, а не як виконавці чужих вказівок або розпоряджень”.

Саме ці якості, на думку творців “кадрового резерву”, і допоможуть президентові Віктору Януковичу “успішно впроваджувати програму його реформ”.

Серед вимог до кандидатів до ПКР – вища освіта, більше шести років повного робочого стажу, високі комунікаційні навички, досвід командної роботи, бажання працювати у проектах державного сектору України і високі аналітичні здібності.

Зарахованими до ПКР можуть бути тільки держслужбовці, які успішно пройдуть відповідний відбір, а визначення місця їх працевлаштування буде залежати від сфери знань, досвіду та особистих уподобань кандидата.

Надалі вони можуть бути працевлаштовані у координаційному центрі реформ при Адміністрації президента, на посади у Національних проектах, в Агентство з управління держвласністю, а також, можливо, до Кабміну та різних міністерств, або як радники в АП.

Нагадаємо, що створення президентського кадрового резерву є одним з етапів реформи державної служби. “У цьому році ми сформуємо, як і планували, президентський кадровий резерв “Нова еліта нації”, який створить механізм добору та залучення найбільш обдарованих громадян до впровадження реформ”, – запевнив Янукович наприкінці лютого.

Джерело: TCH

Посадовець оцінив свій підпис на договорі оренди у 21 тисячу гривень

Участь у молитві з Папою Римським українських спільнот північно-східної Італії