Депутат Віталій Смакоуз молодець: у Тернополі мешканці вулиці Володимира Великого, 5, тепер не бояться переходити дорогу

Поділитися

Мешканці вулиці Володимира Великого, 5, відтепер не бояться переходити дорогу. В їхньому мікрорайоні нарешті з’явилась пішохідна розмітка. «Зебру» люди просили вже давно, але – безрезультатно. Врешті громада вирішила звернутися до депутата Тернопільської міської ради, який і відгукнувся на їх прохання.

Ольга: «На цій вулиці була дуже велика проблема, тому що тут є рух транспорту, а пішохідного переходу не було. Отож, наші діти, а також люди похилого віку не мали можливості спокійно переходити дорогу до сусіднього супермаркету. Ми дуже довго чекали на цей перехід, але ніхто нам його не облаштовував. Тоді ми звернулися до нашого депутата Смакоуза Віталія Георгійовича. Він відгукнувся на наше прохання і своїми силами облаштував пішохідний перехід».

Віталій Смакоуз, депутат міськради: «Мешканці вулиці Володимира Великого, в кількості 123 чоловік, звернулися до мене з проханням зробити пішохідний перехід – від Вулиці Володимира Великого, 5, до магазину «Барвінок». Туди діти бігають за цукерками. На виконання цього прохання пішло 5 місяців, не беручи ні одної копійки з міської казни. Все, про що просили, те і зроблено».

Віталій Смакоуз розповідає, що для встановлення пішохідної розмітки необхідно чимало дозволів і грошей. Тому ця процедура й зайняла кілька місяців.

Віталій Смакоуз, депутат міськради: «Щоб це зробити, треба, по-перше, розробити проектну документацію, потім погодити її з усіма нашими відомствами. А після того треба знайти фарбу, пішохідні знаки. Відповідно, за це все треба заплатити. Усі роботи виконані за рахунок власної ж кишені».

Мешканці Володимира Великого, 5, задоволені, що на їх вулиці вже є «зебра». Кажуть, що неодноразово спостерігали, коли через дорогу перебігали діти. А людям похилого віку доводилось довго чекати, поки зупиняться машини і можна буде переходити.

Тетяна: «Неможливо було перейти. Незважаючи на те, що я йшла з дитиною, ніхто ніколи не зупинявся. Рада, що поставили. Тепер надіюся, що буде інша ситуація».

Ольга: «Було дуже небезпечно переходити, дорогу просто перебігали, тому що поблизу немає переходу. Не раз я бачила дітей, які піддавалися небезпеці при перебіганні дороги».

Люди вдячні, що на їхню проблему звернули увагу. Сам же депутат каже, що просто виконав свою роботу, повідомляє телеканал  ІНТБ

Мер Тернополя проситиме у Верховної Ради України дозволи на встановлення індивідуального опалення

Як тернопільські податківці… вишивають