Депутати від „Фронту Змін” Тернополя та Теребовлі запевнили, що жодну проблему виборців не залишать без уваги

Поділитися

4 травня народні обранці політичної партії „Фронт Змін” провели зустріч із виборцями у Тернополі та Теребовлі. Неформальне спілкування у відкритій громадській приймальні припало до душі нашим краянам, вони активно виходили на дискусію із опозиційними партійцями-„фронтовиками”, і загалом поставили чимало проблемних запитань. Над кожним із них тепер працюватимуть депутати на місцевому рівні, а найсуттєвіші, що потребують вирішення на державному рівні, лідер „Фронту Змін” Арсеній Яценюк особисто вирішуватиме через парламент.

Цього дня на Театральному майдані у Тернополі було людно. На імпровізованому агітмайданчику „Фронту Змін” чимало мешканців різного віку мали змогу скористатися безкоштовною порадою кваліфікованого юриста. Вони все сміливіше підходили до гурту, в якому велась  зацікавлена розмова про проблеми міста, життя тернополян, ціни на ринку та побутові проблеми.  Цього разу з  жителями обласного центру у неформальній обстановці спілкувались депутати Тернопільської міської ради від „Фронту Змін” Петро Гринчишин, Володимир Кузьма та Андрій Мастюх.

Ветеран праці Іван Запотічний порушував проблеми дорожнечі житлово-комунальних послуг, які, крім того, надаються в неповному обсязі часто є неякісними. Більш конкретне запитання народним обранцям поставив тернополянин Борисюк, вікна квартири якого виходять на Театральний майдан. Він мав змогу наочно продемонструвати присутнім, як гарно відремонтований фасад корпусу медичного університету, а поруч – „обсипану штукатурку і балкони, які уже валяться”. Звісно, він запитував депутатів, чому влада, знайшовши кошти на реконструкцію площі, не може привести в порядок прилеглих будинків.

Небайдужа пенсіонерка пам’ятає, як ще донедавна Тернопіль буквально потопав у квітах, а зараз їх немає навіть на головних алеях. Марія Коваль порушила питання стану громадського туалету у центральній частині міста. «Що не кажіть, а його непривабливий вигляд створює негативне враження про наше місто та його владу загалом», – говорила жінка. І додала, що на подібні деталі владі та депутатському корпусу треба звертати особливу увагу, адже з таких, на перший погляд, дріб’язкових моментів, численні гості формують своє враження про Тернопіль загалом.

Група працівниць підприємства КП „Тернопільелектротранс”, які багато років працюють водіями тролейбусів, запитували, коли ж нарешті у нашому місті будуть відремонтовані місцеві дороги. На жаль, говорили вони, „хто тільки не йде до влади, обіцяє „золоті гори” – і дороги відремонтувати, і навіть тротуари підігріти, а коли прийде час діяти, про обіцянки чомусь усі відразу забувають…”

Одна із жінок, присутніх на цій майже двогодинній зустрічі, щиро дякувала народним обранцям від „Фронту Змін” за ініціативу ділової зустрічі і поскаржилась, що проблем у тернополян виникає чимало, однак не всі знають, де знайти своїх депутатів, і як до них записатися на прийом.

Депутати-„фронтовики”  запевнили виборців у тому, що вони обов’язково систематизують і вивчать усі заяви, пропозиції та порушені проблеми і обов’язково займуться ними в рамках свої депутатської компетенції.

Щодо спілкування з народом, заявив Володимир Кузьма, то „фронтовики” завжди готові до конструктивного діалогу. Зокрема, подібні відкриті зустрічі депутати „Фронту Змін” продовжуватимуть і в подальшому. А між ними кожен тернополяни може прийти зі своїми проблемами у партійний офіс „Фронту Змін”, який у Тернополі розташований за адресою: вул. Руська, 39.

Зустріч із виборцями у  Теребовля була не менш конструктивною. Поспілкуватися з людьми вийшли депутати Теребовлянської районної ради Зеновій Ясеник та Володимир Маланюк. Найбільше, що цікавило мешканців Теребовлі, коли ж нарешті вирішаться питання із благоустрію  міста, освітлення вулиць, відсутності тротуарів, а також можливості різних шляхів наповнення місцевого бюджету. Оскільки саме тому, що місцевий бюджет як міста, так і району досить мізерний, у ньому немає коштів для того, щоб вирішити нагальні проблеми життєдіяльності районного центру.

Молода багатодітна мама звернулася до депутатів за допомогою у вирішенні її питання. Вона попросила посприяти їй та багатьом іншим родинам забрати сміттєві баки від ігрового дитячого майданчику, що на вул. Шишкіна,1а.

Під час зустрічі з депутатами було порушено й ряд важливих питань загальноукраїнського масштабу. Так, поспілкуватися із депутатами Теребовлянської ради прийшла дрібний підприємець. Жінка розповіла, що від тоді, як вступив в дію новий Податковий кодекс, їй стало набагато гірше працювати. Зараз вона думає навіть зупинити свій бізнес.

«Після прийняття Податкового кодексу 40 % підприємців написали заяви про закриття своїх підприємств. На 60% зменшилась кількість нових підприємців, що розпочинають свою діяльність, – говорить керівник Теребовлянської районної організації «Фронту Змін» Зеновій Ясеник. – Питається, навіщо було приймати цей документ, який замість зменшення податків – фактично збільшив їх? А замість спрощення їх нарахування – неймовірно ускладнив бухгалтерський облік та змусив дрібний бізнес наймати бухгалтерів, якому раніше дозволяли працювати без бухгалтера?  Саме дрібні підприємці, які працюють на спрощеній системі оподаткування, забезпечували наявність дешевих товарів на ринках, де скуповуються люди із невеликими доходами. Перші місяці роботи за новим Податковим кодексом зробили спрощену систему невигідною. Сотні тисяч підприємців здали свої свідоцтва і припинили підприємницьку діяльність. Не лише на ринках, а й у супермаркетах, ціни на продукти помітно виросли».

Депутат зазначив, що «Фронт Змін» наполягає на негайному перегляді Податкового кодексу.

Цього дня у Теребовлі було оформлено декілька письмових колективних та індивідуальних звернень, які у найближчому часі будуть розглянуті.

А чи знаєте Ви, що за ініціативи депутатів від “Фронту Змін” Тернопільська райрада виступила проти використання червоного прапора 9 травня?

Тернопільська “Свобода” закликає українців не допустити цинічної спекуляції землею