Тернопільська “Свобода” закликає українців не допустити цинічної спекуляції землею

Поділитися

За ініціативи Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання “Свобода” 23 травня 2011 року в Галицькому інституті ім. В. Чорновола відбулися збори з підготовки загальноукраїнського референдуму та щодо ухвалення Закону України “Про землю”.

Всеукраїнський референдум про неприпустимість торгівлі землею ВО “Свобода” ініціює згідно рішення Політради від 16 квітня 2011 року. Свободівці розробили проект Закону України “Про землю”, який і пропонується на референдум. Згідно запропонованого проекту Закону України “Про землю” в ст.1 йдеться про те, що земля сільськогосподарського призначення є виключним об’єктом власності українського народу. Ст.2 проекту забороняє продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні.

Особи, які законним способом набули право власності на сільськогосподарські угіддя під час розпаювання, можуть продавати такі земельні ділянки виключно державі. Від імені держави такі права здійснює спеціально створений Державний Земельний Банк.

Важливим пунктом проекту є ст. 5 в якій йдеться про те, що зміна цільового призначення заборонена, за винятком державних потреб. Винні у порушенні зазначеної заборони притягуються до кримінальної відповідальності.

Для ухвалення рішення про доцільність проведення Всеукраїнського референдуму проводяться збори громадян України. 23 травня на зборах, що налічували понад 200 осіб, у Тернополі була створена ініціативна група з проведення вищезазначеного референдуму. Тернополяни мають можливість висловити свою громадянську позицію стосовно ухвалення рішення щодо торгівлі землями сільськогосподарського призначення, повідомили “Про все” у прес-службі Тернопільської обласної організації ВО “Свобода”

Депутати від „Фронту Змін” Тернополя та Теребовлі запевнили, що жодну проблему виборців не залишать без уваги

У Тернополі пройшов п’ятитисячний марш у вишиванках з нагоди Дня Героїв