Голові Тернопільської облради Олексієві Кайді не відкрили візу для поїздки в Канаду

Поділитися

Чому його не захотіли впускати до країни, голова облради не знає, але з´ясовує і в Міністерстві закордонних справ, і в посольстві Канади.

Їхати за кордон Кайда планував разом із міським головою Тернополя Сергієм Надалом. Останній, до речі, успішно виїхав і уже майже тиждень перебуває у заокеанській країні з робочим візитом.

«Чому відмовили у видачі візи, я не знаю, – заявив у коментарі  журналістам Кайда. – Причин чомусь не пояснили. Я звернувся листами і до МЗС, і до посольства Канади. Сподіваюсь, що відповідь буде повною і з поясненнями, чому так сталось. А ситуація насправді – дуже негативна, бо поїздка передбачала налагодження дружби та співпраці. Заплановано багато зустрічей та інших робочих моментів».

Традиційно такі поїздки є пошуком інвесторів та популяризацією бізнес-привабливості регіону. Тому вчинок канадійського посольства, за словами голови облради, не лише спричинив негативні емоції, а й позбавив цілком реального шансу покращити ситуацію в нашому регіоні.

Варто зазначити, що за даними МЗС, кількість відмов громадянам України у видачі шенгенських віз у 2010 році зменшилася до 4% з 5% в 2009 році.

Разом з тим спостерігається ряд порушень положень угоди окремими дипломатичними та консульськими установами держав-членів ЄС. За оцінкою української сторони, залишаються надмірними вимоги за кількістю допоміжних документів, які повинні надавати громадяни України для оформлення шенгенських віз. Крім того, зафіксовані випадки невмотивованого ухилення від видачі багаторазових віз терміном дії від одного до п´яти років громадянам з позитивною візової історією, що призводить подорожчання вартості візи.

Крім того, окремі установи держав-членів ЄС створюють штучні обмеження доступу громадян України до консульських установ і перевищують терміни призначення співбесід для подачі візових документів.

«20 хвилин»

15 травня – будь в неділю на висоті!:)

“Фронт змін” на Тернопіллі розпочав піаритись