Ярослав Джоджик першим з народних депутатів з Тернопілля оприлюднив декларацію про доходи. У 2010 році він заробив 267 тисяч гривень

Поділитися

 

Тернопільська інтернет-газета «Про все» запропонувала народним депутатам України, які представляють Тернопільщину у Верховній Раді, оприлюднити свої доходи. Згідно чинного законодавства. Минуло кілька днів і сьогодні редакція «Про все» була приємно здивована, що найоперативніше надав копію декларації  колись інформаційно «затаврований», але реально один з найуспішніших депутатів з нашого краю – Ярослав Джоджик.

Шлейф скандалів навколо його особи спалахнув під час каденції міського голови Тернополя Анатолія Кучеренка. Інформаційна буря стосувалась приватизації  двох готелів : “Тернопіль» і «Галичина». У той час, за збігом обставин, був розколотий РУХ. Ярослав Іванович зайняв античорноволівську  позицію. Це було його право, яке й досі незрозуміле більшості громади Тернопільщини. Але тернополяни скептично поставились до позиції пана Джоджика. Ну не люблять у нас успішних і багатих. А тут ще й прокол з інтерв’ю «Тернопільській газеті», яка у той час була інформаційним флагманом краю.  Ярослав Джоджик намагався розповісти чому виступив проти лідера РУХу, але усі його аргументи не були сприйняті, бо видання вийшло на наступний день після трагічної загибелі В’ячеслав Чорновола. «Про все» достеменно відомо, що  матеріал був підготовлений ще  два тижні до трагедії з В’ячеславом Максимовичем.  Можливо, це й було зроблено спеціально. А можливо, випадковий збіг, який зіграв злий жарт тоді ще з просто перспективним тернопільським політиком.

Навіть через чотири роки, під час Помаранчевої революції , Джоджик не мав підтримки в краян. Це було помітно неозброєним оком під час його виступів. Саме тому Іван Стойко не мав достойних конкурентів на «тернопільському майдані», як і згодом в «кадрових перегонах» за крісло губернатора. Хоча Ярослав Іванович вже тоді намагався сформувати виконавчий комітет.

З часом, в Українській народній партії на Тернопільщині, яку очолював  і очолює Ярослав Іванович, сформувалось ядро. Саме його ядро. Проте, ні Володимир Болєщук, ні Олег Боберський не є авторитетними особистостями в краї. Скоріше навпаки. Земельні скандали в Тернопільському районі, навіть, за неофіційною інформацією, затримання УБЕЗом одного з тодішніх високопосадовців райдержадміністрації, не додали балів УНП. Значно вищий рейтинг має Віталій Шафранський. Але загальновизнаним авторитетом пан Віталій є лише на Теребовлянщині. Не оскандалився в Бучачі Тарас Пастух. Проте й професіоналом  його складно назвати. На відміну від Володимира Гульовського. Останній по усіх критеріях випереджає вищезазначених осіб і з часом може стати головою Української народної партії на Тернопільщині. Проте пана Тараса лобіює Ярослав Іванович.

Переглядаючи декларацію   Ярослава Джоджика за 2010 рік, виникає закономірне питання: для чого йому, успішному політику, «тернопільський баласт»? Адже значна частина з тих, хто працював у владі, проявили себе далеко не з кращої сторони. Та й нахабно  мітять в його крісло. Проте, як написано у святому письмі – не суди і не судимий будеш. Можливо, Ярослав Іванович ще сподівається, що програвши інформаційно кінцівку дев’яностих – початок двохтисячних років, він зможе себе повноцінно реалізувати після перемоги демократичних сил «донецького іга». Саме тоді Джоджик може  стане «тернопільським Черчелем». Він чи не єдиний з політичних важковаговиків Тернопілля, хто не тримав владний штурвал. Звичайно, Ярослав Івановичі не надто пещений фортуною  у політиці , не має значної прихильністю краян, але, безсумніву, є найпотужнішим професіоналом, який , спираючись на свої бізнесово-партійні зв’язки, може витягти Терн опілля із злиднів. Як це йому вдасться? Напевно, так само, як і заповнити власну декларацію.

Що у декларації пана Джоджика?

Поки що жоден народний депутат України, який представляє Тернопілля, не оприлюднив своєї декларації про доходи.  Тому Ярослав Іванович, так би мовити, задав тон.

Отож, мешкає лідер Тернопільської обласної організації Української народної партії в столиці. Загальна сума сукупного доходу Ярослава Івановича у 2010 році склала 267 тисяч 38 гривень 57 копійок. Члени його сім’ї заробили за минули рік 91 тисячу 917 гривень 40 копійок. До суми загального доходу Ярослава Івановича включено 23 тисячі 841 гривню роялті, дивідендів і процентів. Натомість, члени його сім’ї у 2010 році отримали ледь не втричі більше дивідендів, процентів і роялті – 71 тисячу 511 гривень.  Заробітна плата народного депутата України Ярослава Джоджика у 2010 році склала 208 тисяч 346 гривень і 30 копійок.

Варто зазначити, що Ярослав Іванович у минулому році отримав майже 35 тисяч гривень матеріальної допомоги.

Для цікавих зазначимо, що прописаний Ярослав Іванович у столиці на вулиці… Тимошенко.  Розмір його квартири становить 156 метрів квадратних і 89 метрів квадратних. Через кому.

У 2010 році наш народний депутат придбав на 242 тисячі гривень цінних паперів, а члени сім’ї на 62 з половиною тисячі гривень.

Розмір внесків до статутних  фондів підприємств та організації склав лише 49 тисяч гривень з хвостиком, а у членів сім’ї й того менше – 32 тисячі гривень.

До речі, мешкає Ярослав Іванович зі своєю дружиною – Ольгою Володимирівною, дочкою Наталею та сином Олегом.

 

Від редакції

Щиро вдячні пану Ярославу, що відгукнулись оперативно на наше прохання

Оголошується набір учасників на участь у семінарі «Особливості служби військовослужбовців України у миротворчих військах на території інших країн»

Тернопільських свободівців допитують у міліції щодо подій 9 травня