«Легенда УПА» запрошує молодь відкрити свою таємницю!

Поділитися


14-15 травня 2011 вже всьоме обласна теренова гра для молоді «Легенда УПА» буде радо зустрічати своїх учасників  – команди з усіх районів області  – на Теребовлянщині.

«Легенда УПА» як патріотичний захід, що ставить собі за мету моральну, фізичну та розумову підготовку молоді до виконання нею військового обов’язку перед Українською Державою у лавах Збройних Сил та інших силових структур України є хорошою альтернативою грі «Зарніца», яку зараз пропагує антиукраїнський міністр освіти Табачник.

Теренова гра була започаткована і проводиться Тернопільським обласним осередком організації Молодіжний Націоналістичний Конгрес. Її програма цікава і насичена, адже кожен учасник буде мати можливість пожити в наметі, скуштувати польової кухні, проявити себе в змаганнях як особисто, так і показати своє вміння працювати в команді.

Кожна команда складається із десяти чоловік і буде носити назву видатних історичних постатей України (н-д рій ім.. Романа Шухевича).

Між собою рої будуть змагатися за перше місце та кубок  на смузі перешкод із тур техніки та турнірі із пейнтболу. Учасники вправлятимуться в орієнтуванні на місцевості, перенесенні поранених, у веденні тактичних дій під час теренової гри. Метою якої буде відшукати загублений прапор. Також будуть демонструвати свої інтелектуальні здібності на брейн-ринзі з історії України та творчі здібності на тематичній вечірній ватрі та за допомогою привезеного творчого виробу (його мають підготувати завчасно).

До речі, тематика теренової гри цьогоріч присвячена до сторіччя з Дня народження борця за волю України, одного із організаторів Кінгірського повстання в таборах ГУЛАГу, нашого земляка – Михайла Сороки.

Сама ж гра приурочена легенді, згідно з якою у травні 1945 року сотня УПА отримала наказ переправити у Карпати прапор штабу УПА. В теребовлянських лісах воїни потрапили у засідку і загинули у нерівному бою. Однак штабне знамено так і не потрапило до рук ворогів, натомість з’являється кожної весни на місці бою як символ нескореності українського народу, повідомили “Про все” у   прес-службі ТОО МНК

Вітаємо усіх книгоманів Тернополя! “Джура-фест” стартував!!!

Вибуховий спалах активності з «Євроавтобусом» у Чорткові